Modern vendéglátás és gasztronómia: felszolgálás, terítés, reggeliztetés, konyhatechnológia

Világbajnok séftől sajátították el a legújabb gasztronómiai és vendéglátói trendeket Debrecenben a Termál-Egészségipari Klaszter Egyesület tagjai.

Modern vendéglátás és gasztronómia

Számtalan televíziós műsor, folyóirat és internetes oldal foglakozik gasztronómiai illetve vendéglátás szolgáltatási témákkal. A gasztroblogok közelmúltbeli elterjedésével mindenki számára lehetővé vált a kulináris művészetről való nyilvános beszéd, azonban olyan továbbképzés, szakmai bemutató, amely összefoglalna egy-egy terültet akár a konyhatechnológiában, akár a vendéglátás szolgáltatási területén, nincs. Pedig erre egyre nagyobb igény lenne. A szakmai továbbképzést és fejlődést a szakácsok, az étteremvezetők és a felszolgálók egyaránt fontosnak tartják, noha jelenleg Magyarországon erre nincs módjuk és lehetőségük.

A Termál-Egészségipari Klaszter Egyesület fontosnak érezte, hogy megoldást találjon erre a problémára, így került sor Debrecenben szeptember 15-19. között a „Modern vendéglátás és gasztronómia: felszolgálás, terítés, reggeliztetés, konyhatechnológia” elnevezésű rendezvényre, melynek keretében olyan szakembereket kért fel oktatónak, akik a saját szakterületükön óriási tapasztalattal, ismerettel és elismeréssel rendelkeznek, köztük a Világbajnok Séf Breintenbach Rezsőt és az F&B Manager Molnár Lászlót.

„Volt olyan szakember, aki 35 éves szakmai múlttal is tanult új dolgokat a kurzuson és elégedetten távozva, jelezve a következő kurzuson való részvételi szándékát.” – foglalták össze tapasztalataikat a rendezvény szervezői.

Az ételek elkészítését követően a résztvevők elfogyaszthatták a saját maguk által elkészített ételeket. A tanfolyamok zárásaként minden nap Tanúsítvány kaptak, melyek átadását az adott nap oktatója végezte.

A projekt a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat elnökségének értékelése és javaslata alapján az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap Finanszírozásában, a Nemzeti Vidékfejlesztési Program Irányító hatóságának jóváhagyásával valósult meg.