Az EU soros elnökségre készülünk

EU rovatElnökségre fel! címmel félnapos konferenciát tartott tegnap az EU soros elnökségről a turisztikai szakma számára a Budapesti Corvinus Egyetem AIESEC irodája a BTSZK Nonprofit Kft. szakmai támogatásával. A konferencia fő témaköre a 2011-es EU soros elnökségre való felkészülés, a turizmus számára nyújtott előnyök, elsősorban a turisztikai imázsépítésben rejlő lehetőségek megfogalmazása. A konferencián, melyen több mint 80 turisztikai szakember vett részt, előadott Manno István, a Külügyminisztérium rendezvényszervezési főosztályvezetője, aki elsőként az EU soros elnökségre való felkészülés protokoll feladatait ismertette. Ezt követően Molnár József, a BTSZK Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója mutatta be a konferencia résztvevőinek elsőként Budapest turizmusának jövőképét, valamint a BTH utódaként működő BTSZK szerepét az EU soros elnökség során.

Figyelemfelkeltő prezentáció hangzott el Kincses Márk, a Magyar Turizmus Zrt. Marketing Stratégiai Igazgatóságának titkárától az imázs és brand építési lehetőségekről, majd dr. Nemes Andrea, a Nemzetgazdasági Minisztérium Turisztikai Főosztályának vezetője tartotta meg előadását a turizmus irányítás feladatairól, a szakmai koordinációról az EU elnökség kapcsán.

Egy kiemelt EU elnökségi helyszín kihívásairól a Gödöllői Királyi Kastély igazgatóhelyettese, dr. Ujváry Tamás tájékoztatta a résztvevőket, Budapest Turisztikai Nagykövete, Christian Brandmayr pedig Budapestet, mint turistabarát világvárost pozícionálta előadásában.