Olvasói levelek

KommentDrága Főszerkesztő  Úr!

Rettentő jó lenne, ha a GSZT hírlevélen lenne egy e-mail cím, amin reagálni lehetne egyes cikkekre és felvetésekre.  

Sajnos én most csak nagyon röviden tudok reagálni a mai „egyes”ben megjelent „szösszenetedre” mert éppen egy 1.000 fős EU-kongresszust és az Egészségügyi Miniszterek ülését kell megszerveznem.

{module 221}

A szösszenetednek az a része, amiben összehasonlítod a kongresszusokat és a művészeti és sport programokat, komoly sületlenség.  

A régi ismeretségünkre való tekintettel nem mondom „hülyeségnek”. A két célcsoport és a turizmusban meglévő üzleti lehetősége nem összehasonlítható és nem játszható ki egymás ellen. Neked, aki ennyi évet eltöltöttél a szakmában illene tudnod, hogy a hivatásturizmus és a kulturális turizmus egymást erősítő és nem egymás ellen ható formák. Sajnos ezzel most csak azt bizonyítottad, hogy hasonlóan gondolkodsz, mint a turizmusunkat vezető tisztviselőink, (bár ezért a sértésért még bocsánatot kérek) 

Üdvözlettel

Köves Tamás
kongresszusszervező, rendezvényszervező,
a Magyarországi Rendezvényszervezők Szövetségének volt elnöke,
címzetes főiskolai docens   

***** 

Kedves Péter! 

A GSZT-ben megjelent, fogorvosoknak juttatott 31 milliárdról szóló cikk kapcsán merült fel bennem néhány gondolat. A 31 milliárd forint minek hányszorosa felsorolásból kimaradt talán a legfontosabb. Az, hogy az egész turisztikai marketingre eközben mindössze 4, vagy 4,5 milliárd jut a Magyar Turizmus Zrt költségvetésében. Vagyis ennek az összegnek kevesebb, mint heted része. Nem súlyos aránytévesztés ez? Mire kell a fogdoktoroknak ennyi pénz? A nyomorgó hazai fogorvosok és fogtechnikusok támogatására? De ne legyünk cinikusak. Bizonyára sok pénzt hagynak itt a hazánkba fogászati kezelésre érkezők. Meg az is nyilvánvaló, hogy jó a szakma lobbija. Közben pedig… és itt hosszan lehetne sorolni, hogy hol lennének nagyon hálásak a szakmán belül ennek az összegnek töredékéért is. Meg a szakmán kívül is, ismerve a hazai népesség szájhigiénés állapotát. Vagy netán most éppen ebbe fektettek be a „fiúk”? 

Üdvözlettel:
Sághy Zsolt, Debrecen

{module 221}