A NEMO Európai Múzeum Konferencia 2023 pályázat

NEMO Európai Múzeum Konferencia 2023

A NEMO (Network of European Museum Organisations) pályázatot hirdetett, amely arra ösztönzi a közép-kelet-európai múzeumi szakembereket, hogy vegyenek részt a 2023-as NEMO Európai Múzeum Konferencián. A program célja hat személy kiválasztása, akik 600 eurós utazási támogatást és ingyenes részvételt kapnak a konferencián, amelynek értéke 180 euró.

A pályázat központi és kelet-európai múzeumi szakembereknek szól, akik az Európai Unió tagországaiban tevékenykednek. A pályázóknak érdeklődést kell mutatniuk a fenntarthatóság és a klímavédelem iránt, valamint elkötelezettséget kell vállalniuk az európai együttműködés és a nemzetközi kapcsolatépítés iránt.

A „NEMO Európai Múzeum Konferencia 2023: Cselekvés! Múzeumok a klímaválságban” című esemény 2023. november 19-21. között kerül megrendezésre Lahtiban, Finnországban. Várhatóan több mint 200 múzeumi szakember vesz részt Európából, hogy megvitassák, hogyan vehetik fel a múzeumok a harcot a klímaváltozás ellen és milyen lépéseket tehetnek a fenntartható jövőért. A konferencia során a NEMO legújabb jelentéséből merít, hogy felfedezzék a fenntarthatósági stratégiákat, a kockázatkezelést megelőző intézkedésként, valamint azt, hogy hogyan lehet múzeumokat átalakítani olyan jövőbiztos és fenntartható szervezetekké, amelyek megfelelnek a kihívásoknak.

A részvételi támogatásért jelentkezni lehet emailben küldött motivációs levéllel, amely kapcsolódik a konferencia témájához, és amelyben a pályázó kifejezi érdeklődését a NEMO-val való kapcsolatfelvétel iránt. A jelentkezéshez kérik csatolni a pályázó önéletrajzát a jelentkezéséhez. A pályázatokat 2023. augusztus 14-ig várják.

Akit érdekel, hogy felszólaljon a NEMO Európai Múzeum Konferenciáján tekintse meg a felhívást a „Múzeum Slam a Cselekvés Történetei” című eseményre. Öt személyt választanak ki felszólalásra a konferencián, akiknek két éjszakai szállást biztosítanak Lahti városában, valamint ingyenes belépést kapnak a konferenciára. A jelentkezéseket a slam-re 2023. szeptember 15-ig várják.

fotó: Arp Karm

Cselekvés! Múzeumok a klímaválságban 2023 konferencia

2023 november 19-21.
Lahti, Finnország

Jelentkezni lehet a konferencián való részvételre az alábbi email címen: office@ne-mo.org

További információk a NEMO honlapján.
Pályázati határidő: 2023. augusztus 14.

Felhívás a „Múzeum Slam a Cselekvés Történetei” című eseményen előadóként történő részvételre.
Határidő: 2023. szeptember 15.

Ossza meg az információt kolégáival!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .