Döntöttek a Gundel Károly-díj odaítéléséről

Sajtótájékoztatón jelentette be a Magyar Vendéglátók Ipartestülete a magyar vendéglátó szakma legnagyobb elismerésének számító Gundel Károly-díj 2014-es díjazottjainak nevét.

Döntöttek a Gundel Károly-díj odaítéléséről

Az MVI által alapított díjat  ̶ mely idén első alkalommal kerül átadásra  ̶ egy 18 tagú bizottság ítélte oda 12 országos szakmai szervezet képviseletével, a legjobbként kiválasztottaknak.

2014-ben Gundel-díjban részesült

  • Kalla Kálmán, aki a Gundel étterem séfjeként vált a hazai vendéglátás elismert szakácsává, de dolgozott a washingtoni nagykövetség chéf-jeként is;
  • Hamvas Zoltán, a Gerbeaud és a Onyx étterem társtulajdonosa (ez utóbbi nemrégiben Michelin-csillagot kapott), akinek nagy szerepe volt a Bocuse d’Or versenyen való magyar részvétel sikerében, és abban, hogy a 2016. évi európai döntő rendezési jogát Magyarország szerezze meg;
  • dr. Draveczky Balázs (posztumusz), a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum egykori igazgatója, aki sokat tett a magyar gasztronómia hagyományainak ápolásáért, akinek felejthetetlen személyiségére mindmáig meleg szívvel emlékezik a szakma.

A díjjal járó emlékplakettet, kitűzőt és oklevelet a díjazottak november 29-én ünnepélyes keretek között vehetik át az MVI hagyományos gálavacsoráján, a Magyarság Házában.