Hogyan ragadható meg Európa lényege 3 percben?

Filmpályázat

Az Európai Turisztikai Bizottság, amelynek a Magyar Turizmus Zrt. is tagja (European Travel Commission, ETC) tevékenységének célja Európa mint turisztikai desztináció népszerűsítése a tengerentúli küldőpiacokon.

Filmpályázat

Az ETC és az Európai Bizottság Destination Europe 2020 elnevezésű közös kezdeményezése is azt a célt szolgálja, hogy felhívja a figyelmet az európai utazási célpontokra. A program egyik akciójának keretében a film utazásra ösztönző hatását kívánják kiaknázni: az ETC nemzetközi rövidfilm pályázatot hirdetett tehetséges, fiatal filmkészítők számára.

A verseny célja egy olyan 3 perces kisfilm elkészítése, amely megragadja a „EUROPE – A Never-Ending Journey” (Európa – Egy végtelen utazás) alapgondolatot. A 20.000 euró költségvetésű pályázat segítségével a nyertes koncepció megálmodójának lehetőséget biztosítanak arra, hogy egy európai körutazás során váltsa valóra az európai utazásra inspiráló filmötletét.

A filmprojektben részt vevő csoport minden tagjának első osztályú InterRail Global Pass vasúti bérletet biztosítanak az Európa országain belüli és az országok közötti utazásra. A The Screen South kulturális fejlesztési ügynökség a film elkészítéséhez produceri segítséget biztosít.

Az előválogatás eredményeként 10 jelentkező kap lehetőséget arra, hogy elképzelését online formában prezentálja. A közülük kiválasztott 5 pályázót – a legtöbb közönségszavazatot elnyert forgatókönyvek készítőit – hallgatja meg Brüsszelben személyesen egy szakértői bizottság, melyben Oscar-díjas filmrendező is helyet foglal. A forgatás várhatóan július és augusztus hónapokban zajlik, a promóciós videónak pedig szeptember 23-ig kell elkészülnie.

Jelentkezési határidő: 2013. május 13.

További információk