Rövid hírek 2013.04.20.

A kényelem hajója

Rendhagyó és Magyarországon szokatlan módon mutatta be a Royal Caribbean a legújabb büszkeségét a Quantum of the Seas óceánjárót.

GSZT szakújság Rövid hírek

Nemzetközi videóközvetítésben ismertette az újdonságokat Adam Goldstein elnök-vezérigazgató.

A 2014 őszén útjára induló hajó szolgáltatásai közé tartozik többek között a már megszokottak mellett a szabadesés szimulátor, dodgem szoba a gyerekeknek, surf pálya, és a vendégeket az óceán fölé emelő üvegfalú kabin.

A hajó 167800 tonna, 4180 utast tudnak egyszerre elhelyezni a 2090 kabinban, közel kétezer fős személyzet gondoskodik a vendégek kényelméről.

A magyarországi képviseletet a Tengerjáró Kft. látja el.

*****

Bangó Margit: Ennyi volt

Egykoron komoly sikert aratott főztjével a Hal a tortán című televíziós műsorban Bangó Margit. A Kossuth-díjas énekesnő talán ennek hatására vágott bele barátnőjével közösen a vendéglátásba. Nem csalatkozott, hiszen a házias és nem mellékesen olcsó ételeket kínáló Bangó Margit Konyhája is sikeres vállalkozásnak bizonyult. Most mégis bezár az üzlet – tudta meg a Bors.

Az ok: 200 ezerről egymillióra növekedett a bérleti díj, ezt pedig már nem tudják kigazdálkodni. Az énekesnő szomorú  a történtek miatt, de üzeni a vendégkörnek, hogy nem adja fel, tervei szerint a budapesti Vörösmarty tér környékén nyitná meg az új éttermét. Addig pedig a Nagy Duett-béli szereplése okán jócskán megszaporodott felkéréseinek tesz eleget.

*****

A Tensi „meggyújtotta az olimpiai lángot”

Kevesebb, mint 300 nappal a 2014. évi téli olimpiai játékok rajtja előtt a Magyar Csapat felkészüléséről adott tájékoztatást dr. Nagy Zsigmond, a MOB nemzetközi igazgatója.

A kvalifikációs szakasz döntő részét a következő téli szezon jelenti, ott dől el, hogy pontosan hány magyar induló lesz Szocsiban. Jelenleg még nincs kvalifikált sportolónk, de az eddigi eredmények alapján minimum 10, maximum 29 fővel számolhatunk.

Újabb Arany Fokozatú támogatóval bővült a Magyar Olimpiai Bizottság szponzorcsapata. A Tensi Utazási Iroda négy évre elnyerte a MOB „hivatalos utaztatója” és „magyarországi jegyértékesítője” címet.

A Tensi története 30 éve, a Komjádi uszoda ruhatárában, egy mindössze három méteres pult bérbe vételével kezdődött.  Az első magánvállalkozásban működő  utazási iroda ma is 100 százalékban magyar emberek tulajdonában van.

„Cégfilozófiánk öt alappillérét az ügyfélközpontúság, a minőségi szolgáltatás, a megbízhatóság, az innováció  és a rugalmasság alkotja. A Tensi Utazási Iroda a MOB-nak több pilléres támogatási rendszert magába foglaló együttműködést ajánlott, amely a garantált anyagi támogatáson túl egyéb kedvezményeket biztosít a Magyar Olimpiai Csapatnak. Büszkék vagyunk arra, hogy Arany Fokozatú támogatóként első alkalommal a magyar sport és az olimpiai eszme szolgálatába szegődhetünk. Számunkra 2013. április 15-vel új időszámítás kezdődik, jelképesen meggyújtottuk az olimpiai lángot” – magyarázta Boros József ügyvezető igazgató.

„Fontos számunkra, hogy az új olimpiai ciklusban egy magyar tulajdonú, tőkeerős cég az utaztatás teljes szegmensét le tudja fedni. Ezen a területen, ilyen jelentős, Arany Fokozatú partnere a MOB-nak még nem volt” – tette hozzá Szabó Bence, a MOB főtitkára.

„A Tensi kiemelt feladatának tartja, hogy minél nagyobb számban utazhassanak a sportolók helyszíni támogatására magyar sportolók, barátok, családtagok, ezzel is elősegítve legjobbjaink sikeres szereplését. A jövő évi téli olimpia előtt már szervezünk utat az idei EYOF-ra, Utrecht-be, a nyári universiádéra, Kazanyba, és a kolumbiai Caliba, a világjátékokra. Szeretnénk megtartani a jól működő szurkolói klubrendszert” – értékelt Tarnóczi Barna ügyvezető igazgató.

*****

Négycsillagosít a Hotel Eger-Park

Az eddigi háromcsillagos kategória helyett négycsillagos kategóriájú  lesz a Hotel Eger & Park régi szárnya is, egy 634 millió forintos beruházás nyomán – tájékoztatta az Eger-Park Hotel Kft. ügyvezető igazgatója hétfőn az MTI-t.

Harmati László elmondta: a társaság 375 millió forintnyi támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv keretében a fejlesztéshez.

A beruházás keretében elvégzik a 408 férőhelyes hotel 173 szobájának teljes belsőépítészeti átalakítását, a négycsillagos minőségi színvonal elérése érdekében. Átalakítják, bővítik és akadálymentesítik a wellness területet, cardio- és fitnesz eszközöket szereznek be, a gyermekes családok részére pedig játszóteret létesítenek.

A fejlesztés során szuper-szélessávú  internet hálózatot építenek ki, valamint egy évi 75 000 kilowatt/óra megújuló energiát termelő napelem-rendszert telepítenek az épületbe. Mindez egyben 10 új munkahelyet is teremt a hotelben.

A fejlesztéstől azt várják, hogy jelentősen nő a szálloda férőhely-kihasználtsága; a beruházás a tervek szerint 2013 novemberében fejeződik be.

*****

Kulturális élményvonat Kassára

Az idén 20 éves MÁV Nosztalgia Kft. a vasúti élmény-és nosztalgiautazások hazai specialistájaként 2013-ben is hangulatos külföldi utazásokat kínál. Az egy napos külföldi utazások közül kiemelkedik a 2013. április 20-án, szombaton Kassára érkezett „Mária Expressz”, mely Európa Kulturális Fővárosába vitte utasait.

2013-ban Kassára figyel Európa. A MÁV Nosztalgia Kft. Élményvonata tartalmas kulturális programkínálatával szeretne csatlakozni a Kassán zajtó színes programsorozathoz. A Márai Expresszel utazók számára kínált kulturális programok közül kiemelkedik a megújult kassai magyar színház, a Thália, Márai Sándor: A gyertyák csonkig égnek színházi előadás.