Pályázat az év ökoturisztikai létesítménye címre

Az Önkormányzati Minisztérium és a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Természetvédelmi Szakállamtitkársága a Magyar Turizmus Zrt-vel együttműködésben pályázatot hirdet az év ökoturisztikai létesítménye cím elnyerésére.

Az országos pályázat célja a nemzeti park-igazgatóságok, erdőgazdaságok, önkormányzatok, társadalmi szervezetek, társas és magánvállalkozások természeti értékeket bemutató létesítményeik szolgáltatásainak megmérettetése, a látogató- és családbarát jellegű kínálat alapján. A verseny az Országos ökoturizmus fejlesztési stratégia megvalósításának kormányzati feladatait irányító munkacsoport 2010. évi programjának keretében valósul meg.

A pályázatot a látogatóközpontok és a tanösvények kategóriában, 2010. április 30-ig lehet benyújtani. A pályázatok értékelése két szakaszból áll: a bíráló bizottság az ökoturizmus alapelveinek megfelelően a benyújtott adatlap alapján értékeli, ezt követően a legjobb eredményt elérő létesítmények látogató- és családbarát jellegének értékelése anonim helyszíni bejárás alapján történik.

A nyertes pályázók oklevelet kapnak. A címet az adományozás évének megjelölésével korlátlan ideig használhatják. A díjazott létesítményeket a pályázat kiírói kommunikációs tevékenységük során kiemelten kezelik.

Az elismeréseket a „Nemzetei Parkok Hete 2010.” rendezvény keretén belül 2010. június 11-én adják át Őriszentpéteren, a Harmatfű Oktató- és Látogatóközpontban.

A pályázati felhívás, adatlap és értékelési szempontok letölthetők a termeszetvedelem.hu; otm.gov.hu (Turizmus/Pályázatok menüpont) és a itthon.hu honlapokról.