Rövid hírek 2010.04.20.

Veszprém megye díszvendég volt a Szolnoki Utazás KiállításonVeszprém megye díszvendég volt a Szolnoki Utazás Kiállításon

Az elmúlt hétvégén Veszprém megye volt a díszvendég a Szolnokon megrendezésre került Utazás Kiállításon. A Megyei Turisztikai Hivatal és társkiállítói: A Bakony Turizmusáért Egyesület, a Balatonalmádi és a Balatonfűzfő-Litér Turisztikai Egyesületek, a Pápai Várkertfűrdő, a Zánkai Gyermek és Ifjúsági Centrum, a veszprémi Tourinform szakemberei mutatták be a megye térségeinek értékeit, turisztikai ajánlatait és sok-sok kiadvánnyal, prospektussal álltak az érdeklődők rendelkezésére. A Kisapáti székhelyű Gregorián Pincészet folyamatos borkóstolást tartott, és kiállítók felajánlása révén a közönség számos Veszprém megyei nyereményhez jutott.

*****

Sárkány gyógyfürdő
A Magyar Turizmus Zrt. Észak-Alföldi Regionális Marketing Igazgatósága kiemelten népszerűsíti a nyírbátori Sárkány gyógyfürdőt

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében valósul meg a „Hit és Egészség – Máriapócs és Nyírbátor összefogása a vallási turizmus fejlesztéséért” című, 2,4 milliárd forint uniós támogatású, közel 3,4 milliárd forint összköltségvetésű kiemelt projekt. A több lépcsős projekt a két település komplex vallási és egészségturisztikai fejlesztését, a régió kulturális értékeinek, építészeti és történelmi örökségének megőrzését szolgálja. A projekt keretében megépült nyírbátori Sárkány gyógyfürdőt április 7-én adták át.

A Magyar Turizmus Zrt. Észak-Alföldi Regionális Marketing Igazgatósága (RMI) kiemelten népszerűsíti a régió főbb fejlesztéseit, beruházásait. Ennek jegyében Katona Ilona RMI igazgató is részt vett az átadó ünnepségen, valamint az RMI szorosan együttműködik a Nyírbátori Kulturális és Idegenforgalmi Kiemelten Közhasznú Nonprofit Kft.-vel. Az együttműködés elemeként az RMI belföldi kiállításokon biztosít megjelenést a gyógyfürdőnek, továbbá kiadványaiban és egyéb felületeken is népszerűsíti a most megvalósult beruházást.
Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) keretében megvalósuló Hit és Egészség projekt célja, hogy a történelmi és vallási emlékek 2010 végéig megújuljanak, és a fejlesztéseknek köszönhetően javuljon a térség turisztikai vonzereje, még több turista látogasson a két hátrányos helyzetű településre.

*****

Ismét április, ismét vendéglátós Focikupa, immár VII. alkalommal

Színhelye mint mindig a Fáy utcai Vasa Pályán volt (XIII.ker. Fáy utca 58.), és aki esetleg nem értél rá napközben, vagy esetleg a bulit jobban szerette, mint a focit, az este, a díjátadóval egybekötött Baar-Pult Partin vehetett részt.
Résztvevő csapatok: Donna Pizzéria, Miniatűr, Go Fast, Silvuple, Creol, Oliva, Normafa Grill, Hajdú Hotel, Spoon, Törley, Pán Café, Arriba étterem, Alcapone, Replica Café, Cactus Juice, Al dante, Bed Beach, Bacardi Original Bar, Ice Cube, Sofitel, Captan Cook, Fresco, Oscar, Stúdió, Trófea, Csalogató Étterem.

*****

Limitált szériás tavaszi kínálat a Nespresso-nál

Gyümölcsös aromájú termékváltozatokkal jelentkezik a prémium kávémárka. 
Tanzarú néven új, limitált szériás kávékülönlegességek kaphatók a Nespresso kínálatában március 29-től. A márka 2010-es Grand Cru kávéja különleges, 4-es intenzitású Arabica kávé, melyben a perui kávébabokat a tanzániai Arabica kávék gyümölcsös jegyei egészítik ki. A tavaszias őrlemény citrusos és friss fűre emlékeztető ízjegyeket idéz. A korlátozott ideig kapható kávékülönlegesség mellé limitált szériás csészekollekciót is bevezet a Nespresso. A csészéket az Onze Dixieme stúdió és Christian Ghion tervezte, a díszítésben virágzó vízinövények körül táncoló pillangók jelenítik meg a Tanzarú vitalitását. A Limited Edition 2010 Tanzarú csomagonként 1240 forintos (1 kapszula 124 Ft), míg a két eszpresszós csészéből és két alátétből álló, exkluzív csészeszett: 10 500 forintos áron kapható a Nespresso weboldalán és márkaüzletében.(Marketinginfo.hu)

*****

DZT felhívás

Hagyományainknak megfelelően ismét, 12. alkalommal megrendezésre kerül a „Német Utazási Börze” Bécsben, ahol Németországból számos kiállító várja a magyar utazásszervezőket ajánlataikkal, együttműködési lehetőségekkel. A rendezvényre képviseletünk autóbuszt indít, a részvétel természetesen ingyenes. 
A rendezvény időpontja: 2010. május 18.
Helye: Bécs belvárosa, Múzeum-negyed (Ovalhalle és Arena 21)
Utazás: autóbusszal Budapest – Bécs – Budapest útvonalon; indulás a reggeli, hazaérkezés az esti órákban 
Megtisztelő lenne számunkra, ha részt vennétek az eseményen, a személyre szóló meghívókat hamarosan megküldjük számotokra.

*****

Royal Park Boutique Hotel Budapesten

Rövidesen újabb szállodával bővül a budapesti kínálat. Április 30-án nyitja kapuit a Royal Park Boutique Hotel a Keleti pályaudvartól nem messze, a Nefelejcs utcában. A központi fekvésén túl a szálloda egyik fő vonzereje, hogy a parkolási gondokkal küszködő utcában a háznak saját garázsa lesz. Ezen kívül étterem, terasz és bár működtetését is tervezik.
A szálloda üzemeltetője az NRD Hotels and Resorts, amelyhez Budapesten a háromcsillagos King’s Hotel, a négycsillagos Golden Park Hotel, a négycsillagos Soho Boutique Hotel és az ötcsillagos Qeen’s Court Hotel and Residence tartozik.

*****

Alapkő letétel Siklóson

Nettó 1,1 milliárd forintból négycsillagos termálszálloda épül Siklóson, amelynek alapkövét pénteken tették le. A létesítmény a június végén átadásra kerülő termálfürdő mellett épül fel. György Zoltán, a beruházó Aquaplus Kft. ügyvezetője elmondta: a cég saját beruházásban az év végéig felépíti a termálszállodát a több mint 10 ezer lakosú Siklóson. A Dél-dunántúli Operatív Program (DDOP) keretében 319 millió forintos uniós támogatást nyertek, a költségek fennmaradó részét a vállalkozás önerőből, banki hitel felvétele nélkül teremti elő – tette hozzá. Az ügyvezető beszámolt arról, hogy a régi malomépület helyén épülő háromszintes szálloda kiemelt árkategóriát képvisel majd. György Zoltán évente ötezer vendégre, húszezer vendégéjszakára számít. A tervek szerint tíz év alatt megtérülő létesítmény konferenciateremmel, gasztronómiai szolgáltatásokkal és a közvetlen folyosóról megközelíthető, idén június végén átadásra kerülő szomszédos fürdő wellness szolgáltatásaival várja vendégeit. Hangsúlyozta: a szálloda 40 embernek biztosít majd munkahelyet. Marenics János (MDF), a település polgármestere az alapkőletétel kapcsán kiemelte: utoljára 1902-ben, azaz 108 éve épült hotel Siklóson. A turisták eddig a környéken, például Villányban vagy Harkányban kerestek szállást. A jövőben a belföldi vendégek mellett már a horvát utazókra is számítanak. (MTI)

*****

Költözik az MKEH Idegenforgalmi Hatósági Irodája

A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal egyes szervezeti egységei új címre költöznek. 
Új címük: 1124 Budapest, Németvölgyi út 37-39.

A szervezeti egységek költözése az alábbi ütemezésben történik:

I. ütem 2010. április 17.

 • Főigazgatói titkárság
 • Koordinációs és Humánpolitikai Főosztály
 • Kereskedelmi és Piacfelügyeleti Hatóság titkársága
 • Idegenforgalmi Hatósági Iroda
 • Ipari és Mezőgazdasági Osztály
 • Piacfelügyeleti Osztály
 • Különleges Engedélyezési Osztály
 • Ügyfélszolgálati Iroda

II. ütem 2010. május vége:

 • Haditechnikai Külkereskedelmi Osztály
 • Hadiipari Osztály
 • Exportellenőrzési Osztály
 • Informatikai Osztály
 • Jogi Főosztály

III. ütem 2010. augusztus vége:

 • Gazdasági Főosztály
 • Belső Ellenőrzési Osztály

Az Ügyfélszolgálati Iroda az új telephelyen a D. épület földszintjén 2010. április 19-től megújult környezetben várja Ügyfeleit a megszokott ügyfélfogadási rend szerint.
Hétfőtől-csütörtökig: 8.30 – 16.00-ig Pénteken: 8.30 – 13.00-ig 
Az MKEH kéri ügyfeleit, hogy 2010. április 19-től postai küldeményeiket az alábbi címre küldjék: 
1124 Budapest, Németvölgyi út 37-39. vagy a 1534 Budapest BKKP, Pf: 919.