Rövid hírek 2011.01.05

GSZT Rövid hírekSzerb/ albán/ koszovói gasztrotúra

2011. október 20-26. között kerül megrendezésre a BALKÁNTURISZT autós rali- és buszos kalandtúrára. A tájékozódási ralik világában 2011-ben új irányvonalat céloztak meg, eszerint Magyarország egyik legnagyobb gasztronómiai egyesülete, a Lucullus BT és az Extrém Szakács, Turóczi Gábor önálló gasztrobuszt indít az úton, amelyre szeretettel várja az érdeklődőket.
Az út Magyarország után Szerbiába, Koszovóba és Albániába vezet, és „nem a turistaösvényen”, hanem a hamisítatlan, igazi, „Kusturicás” balkáni tájakon. A résztvevők autentikus forrásból kóstolhatják meg az igazi szerb csevapot, az albán „bergsollét garnitúrával”, valamint láthatják a Bill Clinton avenue-t Koszovóban.
A hab a tortára Albániában kerül fel, Enver Hodzsa paranoiás bunkertucatjainak egyikén, ahol az Extrém Szakács ismét Paprikás Csirkét főz – a magyar kultúra tiszteletére.

*****

Ibiza a budapesti Symbol-ban

A világon 20 országban jelen lévő Pacha Ibiza december 22-én egy estére Óbuda szívébe költözött, hogy egy feledhetetlen estét szerezzen a Symbol Budapest törzsvendégeinek.
Az 1967 óta az éjszakai szórakoztatás fellegvárának számító Pachát, mely messze földön híres egyedi látvány- és show-elemeiről, lélegzetelállító táncosairól és fantasztikus dekorációjáról, egy éjszakára a Symbolba varázsolták.
A zártkörű bulin a vendégek bemelegítéséről DJ Toto Jr és George Brown gondoskodott, előkészítve a terepet Sarah Mainnek, a Pacha residens DJ-jének, aki fergeteges hangulatot idézett elő a Symbol Live Music Clubban.
Az igényes elektronikus zene hallatán sokakban megfogalmazódott a gondolat, hogy symbolos törzsvendégnek lenni jó, hiszen ilyen élményben másképp nem részesülhettek volna.

*****

Bangó Margit díjazott

A Kossuth-díjas művésznő, Bangó Margit mindhárom szakácskönyvét díjjal jutalmazták a francia székhelyű Gourmand World Cookbooks Awards bírái.
41 éves pályafutása alatt számtalan díjjal, köztük a Kossuth-díjjal is elismerték munkásságát, szakácsművészetét azonban még nem jutalmazták hazánkban. A közelmúltban nemzetközi elismerésben részesültek a művei.
– Nagyon meglepett, egyáltalán nem számítottam rá, ahogyan arra sem, hogy automatikusan indítják őket A világ legjobb szakácskönyve díjért. Az érzést nem nagyon lehet szavakba önteni, ez legalább olyan számomra, mint a Kossuth-díj.

*****

GSZT Rövid hírekForgalomban a 2011-es Budapest Kártya

Januártól folyamatosan szállítják ki a Budapest Kártyákat a BTSZK Kft. (korábban BTH) kollegái azoknak az értékesítő partnereknek, akik már visszaküldték a módosított szerződést.
A 2011-es Kártya már kapható a repülőtéren, a BKV jegypénztárakban, a Tourinform irodákban, a szállodákban és a folyamatosan bővülő kiskereskedelmi hálózatban. A kártya ára változatlan, a 72 órás továbbra is 7500 Ft-ba, a 48 órás pedig 6300 Ft-ba kerül.
A kártya ingyenességet biztosít a BKV járművein, részvételi lehetőséget egy pesti és egy budai gyalogos városnézésen és további jelentős kedvezményeket kínál a turisztikai látványosságokban, múzeumokban valamint különböző vendéglátó és szórakozóhelyeken.
Áprilistól a szerkezetileg és tartalmában is megújuló Budapest kártyától a BTSZK jelentős forgalomnövekedést vár.

*****

A Continental Hotel Z♦ra****Superior WORDLHOTELS DELUXE díj

2010 decemberében Mystery Shopper járt a WORDLHOTELS-től a Continental Hotel Zara****Superior szállodában, aki 85%-osra értékelte összességében a szolgáltatások minőségét, a szobafoglaláson és a front office-on dolgozók felkészültségét, a szállodai szobák felszereltségét és takarítását, az ARAZ Étterem választékát valamint a reggeli színvonalát. A részletes összefoglalóban még meg is említették, hogy ebben a szállodában tényleg igaz az a mondás, hogy „ A vendég a király!”. („The customer is king” was not only a phrase at this hotel; this was confirmed in all offered services.)
Ezzel a teljesítménnyel kiérdemelte a WORLDHOTELS magasabb kategóriájának az elismerését, és 2011-es évben már DELUXE minőségben várja vendégeit a szálloda.