Rövid hírek 2011.01.20.

Költözött a BKD RMI

A Magyar Turizmus Zrt. Bartók Béla úti központi székházába (1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113.) költözött a társaság Budapest-Közép-Dunavidék Regionális Marketing Igazgatósága.

A BKD RMI munkatársainak elérhetőségei az alábbiak szerint változtak:

Futár Veronika: 488-8663,
Bodrogi Éva és Tögl Tibor: 488-8665
Kerékgyártó Kata és Újvári Márk: 488-8664
Az e-mail címeik változatlanok maradtak.

*****

Új közlekedési szabályok Lengyelországban

2011. január 1- től megváltoztak a közlekedési szabályai Lengyelországban:
Autósztrádán 140 km/ óra
Expressz úton 120 km/óra
Az utakon csak a valódi fotóradarok maradhatnak – s azokat jól láthatóan kell elhelyezni s előre jelezni.

*****

Jönnek a kínaiak

Gyógyvizes szállodát építhetnek a kínaiak Balatonszemesen, a hajdani szovjet tábor területén – ha más befektető nem előzi meg a kínai partnert.
– Aki előbb viszi a területet, azé – mondta Takács József balatonszemesi polgármester. – Való igaz, hogy kínai barátainknak is felajánlottuk az egykori orosz tábor 2,5 hektáros területét, ahol ötcsillagos gyógyszálló épülne, hasznosítva végre a település határában talált gyógyhatású termálvizet. Az ingatlan előtt közvetlenül vízparti terület van, ahol további fejlesztések lehetségesek.
Balatonszemes Dongying városával vette fel a kapcsolatot, a kínai delegáció az ősszel járt a balatoni községben, s akkor vetődött fel az is: jöjjön létre testvértelepülési együttműködés a két fél között. – Dongying kőolaj-kitermeléssel foglalkozó város, szívesen fektetnének be Európában – így a szemesi polgármester. – Kínai léptékkel hozzánk hasonló kis település, a maga „mindössze” két és félmillió lakosával. Érdekli őket a gyógyszálló-építés, a többi már a további tárgyalások függvénye.
Takács József arról is beszámolt: egy angol beruházó cég magánkórházat építene az egykori Bagódomb kemping területén. Ez nem helyi betegekre létesülne, hanem az egészségturizmus keretében szállítanák, csábítanák Balatonszemesre a gyógyulni vágyókat.

*****

Jó helyezést kapott az InterContinental Budapest

A világszerte 4,5 millió emberhez eljutó Travel + Leisure magazin olvasói idén is leadták szavazataikat kedvenc szállodáikra. Ahogyan azt a januári kiadásból megtudhatjuk, az InterContinental Budapest is bekerült a világ 500 legjobb szállodája közé. Az előkelő 87.05 pont kiválóan tükrözi a vendégek elégedettségét a szálloda egyedi fekvését és a kiszolgálás magas minőségét illetően.

*****

Idén is torkoskodunk

Az idén is megrendezésre kerül az immár hagyományos Torkos Csütörtök, amelynek időpontja: 2011. március 10.