Személyi hírek 2011.01.20

Accor csoport szálloda igazgató2011. január 03-tól Kollin Gergely tölti be a Novotel Budapest Danube szálloda igazgatói pozicíóját.

1998-óta dolgozik az Accor csoportnál. Először az Etap szállodában töltött be vezetői feladatokat, majd 2004-ben nemzetközi karrierbe kezdett, melynek keretében az írországi Ibis Dublin szállodában volt üzemeltetési igazgató, majd az Ibis Cork igazgatója. 2007-ben előléptették a London melletti Thurrock 2 szállodát magába foglaló terület vezetőjévé, ahonnan délnek vette útját és a portsmouthi Ibis szállodát igazgatta mostani kinevezéséig.

Budapest Aero szálloda igazgatóAz Ibis Budapest Aero szálloda igazgatói feladatait 2010. december 04-től Turza Tamás látja el.

1995-ben szerzett vendéglátó diplomát szálloda szakon. 1992-ben kezdte szakmai pályafutását, több budapesti szállodában dolgozott recepciósként. 2002-ben csatlakozott vállalatunkhoz, először az Ibis Centrumban, mint recepciós, majd ugyanott mint Front Office Manager. 2005- 2007-ig a Mercure Budapest Metropol szállodában szintén Front Office Managerként dolgozott, ezután csatlakozott az Ibis Budapest Váci Út csapatához igazgató-helyettesként.

Thomas Simonnet, a Novotel Budapest Danube szállodaigazgatója 2011. januárjától új szakmai kihívások elé nézve a Dominikai Köztársaságban folytatja pályafutását az Accornál egy MGallery szálloda igazgatójaként.

Nagy-Szász István, az Ibis Budapest Aero szállodaigazgatója saját kezdeményezésére és elhatározására 2010. november 30-val megvált a cégtől és máshol folytatja szakmai pályafutását.

***

Magyar Turizmus Zrt.2011. január 3-án új vezető kezdte meg munkáját a Magyar Turizmus Zrt. Marketing Igazgatóságán Hideg András marketingkommunikációs csoportvezető személyében.

Hideg András a marketingigazgató közvetlen irányítása alatt végzi tevékenységét. Fő feladata a média-megjelenések, és a médiaügynökségekkel kapcsolatos feladatok koordinálása és ellenőrzése, a médiastratégia kialakításában való részvétel és annak megvalósítása.
Hideg András kereskedelmi végzettségű, jelenleg a Károly Róbert Főiskola Gazdálkodási szakának Marketing szakirányán folytatja felsőfokú tanulmányait. Németül és angolul beszél.

Magyar Turizmus Zrt.2010. január 10-étől Dudás Krisztina a Magyar Turizmus Zrt. marketingigazgatója.

1988-ban szerezte kereskedelmi üzemgazdász diplomáját a Kereskedelmi és Gazdasági Főiskolán, majd 2001-ben, a University of Manchesteren folytatott tanulmányokat marketingtervezés és kontroll, integrált marketingkommunikáció szakirányon. 2002 és 2010 között számos külföldi, illetve hazai marketing és kommunikációs szakmai továbbképzés (többek között Oneworld Management – New York és Vancouver; Marketing Forum Europe – Anglia; vezetői fejlesztési tréning Belgiumban; kommunikációs szeminárium és tréning Ausztriában; Amadeus Airline Ticketing Budapesten.) keretében bővítette ismereteit munkája mellett. Eddigi szakmai pályafutása is következetesen az értékesítés és a marketing szakterületéhez kötődött.

Mint ismeretes, az Magyar Turizmus Zrt. tavalyi tulajdonváltását követően az új tulajdonos Magyar Fejlesztési Bank megszüntette a társaság igazgatóságát, és – mint a tulajdonába került többi társaság esetében – az igazgatóság jogkörét egyetlen felelős vezető, a vezérigazgató gyakorolja. Walkó Miklós, nyugdíjba vonulását követően 2003-tól dolgozott a Magyar Turizmus Zrt. igazgatósága elnökének tanácsadójaként és szerződése 2010. év végi lejártával, a fenti átszervezésre való tekintettel, megválik a nemzeti turisztikai marketingszervezettől.
A szállodaiparban és a turizmus más területein végzett munkájáért Marencich-emlékéremmel, Pro Turismo-díjjal és a Magyar Köztársaság Érdemkeresztjével kitüntetett szakember, ez utóbbi munkakörében, az MT Zrt. elnöki tanácsadójaként is elévülhetetlen érdemeket szerzett, elsősorban a nagyszabású nemzetközi szakmai rendezvények megszervezésében és a kiemelt külföldi, valamint hazai stratégiai partnerekkel való kapcsolatok ápolásában.
A társaság vezetése ezért továbbra is nagymértékben számít Walkó Miklós szakmai tapasztalataira, valamint nemzetközi és hazai kapcsolatrendszerére, többek között a hazánk EU elnökségével összefüggő turisztikai nagyrendezvények, illetve a külföldi szakmai szervezetek magyarországi rendezvényeinek lebonyolításában.

***

A debreceni Hotel Divinus új értékesítési és marketingigazgatója Haubert Andrea, aki a budapesti Europa Congress-ből érkezett új munkahelyére.

***

A Car Tour-tól a Green Travelhez igazolt át Németh Ágnes, aki új munkahelyén a török utak szervezésével fog foglalkozni.

***

Gömöri Péter az MT Zrt. volt New York-i képviselet vezetője visszatért kiküldetése előtti munkahelyére, a Colombus Welcome Management Budapest-hez, ahol igazgatói beosztást tölt be.

***

A Hotel Jäger Mátraszentistván új igazgatója Balázs Attila.

***

Január 3-tól Keller Éva vezeti a budavári Hilton Budapest értékesítő csapatát.
Az új Director of Business Development Szeidl Ágnestől vette át a pozíciót, aki az athéni Hiltonban folytatja pályafutását.

***

Nyolc év után elbúcsúzott Budapesttől és a Four Season Hotel Gresham Palace igazgatói beosztásától Julien Caralero.
Utódja a francia Yves Giacometti.

***

A Neckermann központi irodájának új marketing vezetője Kálmán Péter, aki a szülési szabadságra ment Farkas Andreától vettá át ezt a beosztást.

***

A Chemol Travel-től nyugdíjba vonult Kovács Erika kiutazási üzletág értékesítési vezetőjének utódja Glöckl Eszter, aki eddig a cég Mamut üzletházban található irodájában dolgozott.

***

A tarcali Andrássy Rezidencia Wine & Spa új igazgatója Madarász Melinda, aki január 3-tól tölti be ezt a posztot.

***

A budapesti Starlight Suiten Hotel igazgatói posztját Madarász Melinda helyett Nagy Kinga látja el.

***

Az Önkormányzati Minisztériumba tett kitérő után visszatért a szakmába Szabó Ákos, aki a Bo18 Hotel superior igazgatója lett.
A Bo18 Hotel értékesítési vezetője Péter Zsuzsanna lett, aki az Alta Moda Fashion Hotel-ből érkezett.

***

Dr. Erdős Györgyre emlékezünk

A Magyar Turizmus Zrt. megrendülten és mély fájdalommal értesült Dr. Erdős György haláláról, aki 1998. és 2004. között, hat éven keresztül képviselte a társaságot Japánban a tokiói turisztikai külképviselet első vezetőjeként. Kollégánk 66 évesen, hosszú és türelemmel viselt betegség után hunyt el.
A Magyar Turizmus Zrt. munkatársaként mindvégig fáradhatatlanul és lelkesen dolgozott azért, hogy Japánban népszerűsítse hazánk kultúráját, turisztikai vonzerőit és ezáltal hozzájáruljon a Japánból Magyarországra irányuló beutazó turizmus élénkítéséhez. Magával ragadó, szelíd személyisége záloga volt a sikeres japán-magyar turisztikai kapcsolatfelvételnek.
Eredményes munkájának nélkülözhetetlen alapja volt az az egyedülállóan nagy tudás, amelyet a japán kultúráról, nyelvről és Japánról mint turisztikai piacról megszerzett és folyamatosan bővített.
Az ő nevéhez fűződik annak a nagysikerű, Magyarország tájegységeit bemutató turisztikai filmnek az elkészítése is, amelyet Japánban az országos televíziós csatornák hónapokon keresztül sugároztak.
Tokióban végzett tevékenységének ideje alatt érezhetően megnőtt az érdeklődés hazánk, mint turisztikai célország iránt a japán utazók körében.
Turisztikai szakmai tevékenysége mellett kiemelkedő teljesítményt nyújtott műfordítóként is. Több mint 130 cikket írt és 10 könyvet fordított le japán írók tollából.
Dr. Erdős Györgyöt a családdal együtt gyászolják munkatársai és barátai.