Rövid hírek 2012.11.05.

GSZT szakújság - Rövid HírekTovább folytatódik a fertődi Esterházy-kastély felújítása

Több mint egymilliárd forintos, európai uniós és állami támogatással tovább folytatódhat a fertődi Esterházy-kastély felújítása. A III. ütem támogatási szerződését október 24-én írták alá Fertődön. A beruházás harmadik ütemében a többi között a kiskastély épület rekonstrukcióját, a Mária Terézia kiállítási szárny és egy barokk színházkiállítás kialakítását végzik el a szakemberek.

{module 221}

Az Új Széchenyi Terv keretében megvalósuló  kastélyrekonstrukcióval párhuzamosan zajlik egy több mint 200 millió forintos kertrekonstrukciós beruházás is Eszterházán. Ennek részeként 2013-ra megújul egyebek között a kastély északi parkjának patakparti területe, valamint megvalósul az angolkert helyreállítása és a 20 ezer tős Esterházy-rózsakert kialakítása is.

Kisebb léptékűek, de nem kevésbé fontosak azok az uniós támogatások is, amelyeket a kastély gyermekmúzeumának kialakítására és múzeumpedagógiai munkára nyert a Nemzeti Gondnokság, összesen 50 millió forint értékben.

Az egymásra épülő beruházások eredményeként Eszterháza egykori pompájához és funkcióihoz méltó állapotban várja a barokk időutazásra vágyó látogatóit.

*****

Le Chéque Déjeuner

A GFK Hungária Piackutató Intézet által alapított „TOP 10 Call Center-Díj” versenyben a Le Chéque Déjeuner ügyfélszolgálata „Best of Call-centers 2012” minősítést, valamint 3 kategóriában „Kiváló Call Center 2012” minősítést szerzett.

*****

Új szálloda az Accent Hotel Management portfóliójában

A 134 szobás, négycsillagos Balneo Hotel Zsori Thermal & Wellness**** szállodát 2012. október 29-től az Accent Hotel Management üzemelteti.

A fővárostól 1 órányi autóútra fekvő mezőkövesdi hotel 200 fős kapacitású konferenciateremmel, szekciótermekkel és  mindent kielégítő wellness szolgáltatásokkal várja vendégeit. A szálloda 2008-ban nyitotta meg kapuit, azóta a belföldi wellness utazást kereső közönség egyik kedvelt célpontjává vált. Konferenciák, céges rendezvények és csapatépítő tréningek helyszínéül előszeretettel választják a Balneo Hotel Zsori Thermal & Wellness-t a közeli nagyvárosokban, illetve a Budapesten működő vállalatok.

Major Virág, a szálloda új igazgatója 2012. tavaszán kezdte pályafutását az Accent Hotel Management-nél. Virág a nyári, balatoni szezont vezette sikeresen a Club Aliga Üdülőközpont és a BL Bavaria Yacht Club & Apartments közös igazgatójaként. Előtte a budapesti, háromcsillagos Hotel Pest szállodát igazgatta éveken keresztül. Tanulmányait a Budapesti Gazdasági Főiskolán végezte.

*****

Bezárt a budapesti ENIT

Végleg bezárt az ENIT – Olasz Turisztikai Hivatal budapesti irodája, feladatkörét november 1-től a bécsi ENIT  veszi át, melynek elérhetőségei: Mariahilfer Straße 1b/  Mezzanin – Top XVI, 1060 Bécs, Tel. +43 (0)1 505 16 39, Fax +43 (0)1 505 02 48

E-mail: vienna@enit.it

{module 221}