Rövid hírek 2013.01.20.

Ismét sikert ért el az egyik gyönyörű Accor hotel

Az utazók értékelései, beszámolói alapján a Tripadvisor weboldal az Hotel Cour du Corbeau-t, a Strasbourg óvárosi központjában elhelyezkedő MGallery hotelt választotta Franciaország legjobbjává.

GSZT Rövid hírek

Felújítás a Benczúrban

A Hotel Benczúr mindig is nevezetes volt arról, hogy a háromcsillagos kategóriájú szállodák közül a legnagyobb rendezvénykapacitással rendelkezik. Nyolc külön terme közül a legnagyobb 230, a legkisebb 12 fő befogadására alkalmas. A termek közül az egyaránt 80-80 fős – és összenyitható – Benczúr I és Benczúr II. termek felújítása januárban megtörtént. A Top Trade Kft által forgalmazott kiváló minőségű angol Flotex Manila Melon padlószőnyeg került a termekbe. A szálloda Zsolnay étterme és a termeket összekötő előterek is megújultak. A szálloda megújított éttermében február 17-ig továbbra is kapható a budapesti Cézanne kiállításon látható csendéletek sugallta háromfogásos francia menü.

Az Anna Grand Hotel is a Service4You portfóliójában

Január 7-től a Service4You az Anna Grand Hotel Kft.-vel megkötött management szerződés keretében közreműködik a balatonfüredi Anna Grand Hotel**** Wine & Vital üzemeltetésében. A szálloda igazgatását a közeljövőben Szíjártó Csaba veszi át, aki az MSZÉSZ régiós igazgatója és 13 évig volt a Hotel Marina Port igazgatója.

Amint a szakmában ismert, az Anna Grand Hotel**** Wine & Vital Balatonfüred történelmi belvárosában helyezkedik el, a klasszicista épületben 100 szobával várják a vendégeket. A szállodában kerül megrendezésre a világhírű balatonfüredi Anna-bál, melyet első alkalommal 1825-ben tartottak.

A főépülettől 100 méterre található, Ipoly Residence nevet viselő szárny 120 éves eklektikus műemléképületben kapott helyet Balatonfüred reformkori városrészének legfrekventáltabb részén, a Balaton-parttól 50 méterre.

A háromszintes, nemdohányzó, akadálymentesített szárnyban tágas szobákat és részben teraszos lakosztályokat alakítottak ki.

Megnyílt a hévízi Hunguest Hotel Mirage

2013. március 15-ig bevezető időszakkal szállás és vendéglátás szolgáltatásokkal, ezt követően egy modern környezetben komplex terápiás részleggel bővítve várja vendégeit.

Nevet váltott a Novotel Budapest Congress

2013. január 1-től Budapesten a BAH-csomópontnál található Novotel Budapest Congress szálloda nevet váltott és Novotel Budapest City néven üzemel tovább.

A szálloda elérhetőségei változatlanok:
Novotel Budapest City****
1123 Budapest, Alkotás utca 63-67.
Tel.: 372-5400
Fax: 466-5636
E-mail: h0511@accor.com
www.novotel.com
www.accorhotels.com

Megújul a Centrum Hotel Debrecen

A Héliker Invest Zrt. az egykori Cívis Hotel és Étterem területén jelentős fejlesztéseket hajt végre a következő hónapokban.

A korszerűsítés célja a hotel turisztikai tevékenységének fejlesztése, a szálloda besorolásának 3*-ról 3* Superiorra történő emelése, és ezekkel összefüggésben új szolgáltatások bevezetése. A projekt keretében teljesen megújulnak a debreceni Centrum Hotel szobái és a hotelhez tartozó Cívis Étterem is.

A projekt első ütemében 23 szobát újítottak fel a 66-ból. Ezeket a legkorszerűbb technikával szerelték fel .A beruházás második ütemében a recepciót és a lépcsőházakat újítják fel, augusztusra pedig  valamennyi szoba és az étterem is megszépül.

Költözik a békéscsabai Tourinform

Több, mint 10 év után új irodába költözik a Tourinform Békéscsaba csapata az eddigi székhelyről, a Szent István tér 9. sz. alól.

2013. január 21-étől a Tourinform iroda a Csabagyöngye Kulturális Központ földszintjén található új irodában várja az érdeklődőket. Az iroda saját, utcafronti bejárattal rendelkezik. A nyitva tartás: hétköznap 8.00-16.00 óra. Az új cím: 5600 Békéscsaba, Széchenyi u. 4. Tel: 66/441-261.

Szakmai fórum Bükfürdő orosz piaci lehetőségeiről

A Magyar Turizmus Zrt. „Bükfürdő orosz piaci lehetőségei” címmel tartott szakmai fórumot Bükfürdőn a Greenfield Hotel Golf &Spa**** Hotelben, 2013. január 8-án. A fórumot Tama István, a Nyugat-dunántúli RMI igazgatója moderálta és az MT Zrt. egészségturisztikai senior projektmenedzserei, Aranyossyné Szegedi Andrea és Tarnai Tímea tartottak előadást. A fórumon megjelentek a helyi TDM szervezet, a fürdő, szállodák és magánszálláshelyek, valamint az önkormányzat képviselői is. A tanácskozás célja az volt, hogy meghatározzák, Bükfürdő turisztikai kínálata hogyan értékesíthető eredményesebben az orosz turisták számára.  Megállapították: sikerük az orosz piacon leginkább attól függ, milyen pontosan tudják azokat az egyedi értékeket bemutatni, amelyek megfelelnek az orosz piac igényeinek. A pontos piacismereten alapuló marketingtevékenység mellett a siker másik kulcsa az összefogás, így a helyi szolgáltatók, az őket képviselő TDM és a Magyar Turizmus Zrt. közös munkája elengedhetetlen.

Séf és Vendéglátós Bál

Az idén 15. alkalommal rendezi meg közösen a Danubius Hotel Arena és a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Budapest és régiója a SÉF ÉS VENDÉGLÁTÓS BÁLT!

2013. január 26. szombat, 19 órától

Szeretnék újra elkészíteni és megkóstoltatni az elmúlt 15 év báli menüjének legsikeresebb fogásait.

A DANUBIUS HOTEL ARENA CSAPATA, NEMESKÖVI DÉNES (a bálok alapítója, örökös séfje) és FERENCZI ISTVÁN séf urak mindent el fognak követni, hogy a bőséges büféasztalról mindenki igényének megfelelőt tudjon választani.

A bál tiszteletbeli vendégei, „előttem az utódom”jegyében:
Boros László és Volenter István
Részvételi díj: 12.500,-Ft/fő.