Rövid hírek 2013.03.05.

A Tensi Aviaton képviseli a SAS-t

Március 31-től heti kilenc járat közlekedik a skandináv országok és Budapest között, hetente hatszor Koppenhágába, háromszor Oslóba. Ezzel párhuzamosan a légitársaság magyarországi értékesítési partnerének a Tensi Aviationt nevezte ki.

GSZT rövid hírek

Koppenhágán és Oslón keresztül több skandináv célállomás is elérhetővé válik, így más dán, norvég, svéd és finn városok is könnyen megközelíthetőek lesznek. Az új útvonalak bevezetése a magyar és skandináv  üzleti és szabadidős utazóknak megkönnyíti az utazást. A Tensi Aviation nagy tapasztalattal rendelkezik, illetve jól ismerik a magyar piac sajátosságait, ezért esett rá a választás. A Tensi Aviation számos más légitársaság képviseletét is végzi, mint például a Singapore Airlines és a South African Airways, amelyek szintén Star Alliance tagok.

Koppenhágába szombat kivételével mindennap indulnak gépek, míg Oslóba kedden, csütörtökön és vasárnap lesznek járatok.

*****

MaReSz Nap

Március 8-ig lehet kedvezményes jegyet igényelni a MaReSz Napra. A Magyarországi Rendezvényszervezők és –szolgáltatók Szövetsége immár harmadik alkalommal szervezi meg a szakma képviselői és az érdeklődők számára a MaReSz Napot, ezúttal „Innováció a rendezvényszervezésben” témakörben.

Időpont: 2013. március 19.(kedd) 9:30-17:00

Helyszín: Larus Rendezvényközpont (Budapest, XII. Csörsz u. 18/b)

A MaReSz Nap további részleteit keresse a www.maresz.hu weboldalon.

*****

Új üzemeltetőt kap a repülőtéri emlékpark

A Budapest Airport 15 napos határidővel felmondta a haszonkölcsön szerződést a repülőtéri szabadtéri repülőgép parkot üzemeltető alapítvánnyal. A népszerű repülőtéri autóbuszos látogatások tavasszal új üzemeltetővel folytatódnak, ahogy a szabadtéri múzeum is továbbra látogatható lesz – megújult tartalommal.

A ferihegyi szabadtéri repülőgép emlékpark jogi helyzete majdnem egy évtizede rendezetlen volt, a múzeumot üzemeltető  alapítványnak nem is volt aláírt szerződése arról, hogy egyáltalán joga van a repülőtér területén a skanzenban a működésre.

Az emlékparkban a szabad ég alatt tárolt repülőgépek állapota leromlott, az üzemeltetés színvonala messze elmaradt a Budapest Airport várakozásaitól, számos szempontból méltatlan volt a magyar polgári repülés emlékeinek megőrzéséhez.

A jelenlegi üzemeltetővel emiatt a Budapest Airport 15 napos hatállyal felmondta a haszonkölcsön szerződést és tavasztól már mások üzemeltetik a repülőtéri emlékparkot. A népszerű repülőtér látogatások is tovább folytatódnak, a korábbinál mind szakmai, mind egyéb szempontból lényegesen magasabb színvonalon.

Az emlékparkban található repülőgépek döntő többsége a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum tulajdona, azok továbbra is a repülőtéren maradnak kiállítva. A Budapest Airport reményét fejezi ki, hogy az új üzemeltető a korábbinál jogilag tisztább, pénzügyileg pedig átláthatóbb módon üzemelteti tovább a ferihegyi repülőgép emlékparkot.

*****

Bor Blues Böllér

2013.március 8-9-10. között első alkalommal kerül megrendezésre a Veszprémi Bor-Blues-Böllér Napok elnevezésű program,melynek középpontjában a bor a hagyományos gasztronómia és kitűnő blues zene áll.