Sikeres Utazás 2013

A korábbi évekhez hasonlóan népszerű volt az Utazás kiállítás. A most 36. alkalommal rendezett seregszemlét – nagy érdeklődés mellett – Csizmadia Norbert, a Nemzetgazdasági Minisztérium tervezéskoordinációért felelős államtitkára nyitotta meg.

Sikeres Utazás 2013

Ezúttal öt kontinens 30 országának közel ötszáz kiállítója invitálta utazásra a látogatókat. Az „UTAZÁS 2013” mellett a VitalExpo, a Karaván Szalon valamint a VI. PORT.hu Bringaexpo zajlott a Budapesti Vásárközpontban.

A kiállítók visszajelzése szerint sok direkt foglalást tudtak rögzíteni a standokon, ezek között a legtöbb a törökországi úti cél volt. Ugyancsak komoly eredményeket könyvelhetett el az idei külföldi díszvendég Szlovákia.

A közönség körében sikert aratott a „Legyél Te is világutazó!” elnevezésű játék, amellyel minden nap egy 2 személyes utat lehetett nyerni. A játékban közel 25 000 látogató vett részt. Nyíregyháza, a belföldi díszvendég, az állatkertjük különlegességeként számon tartott fehér tigris figurájával, Kalocsa, a kulturális díszvendég, a most világszerte népszerű népviseletével és különleges paprikás receptjeivel csalogatta a vendégeket.

Sokan keresték a most először rendezett VitalExpo egészség és életmód kiállításon a szűrőprogramok standjait. Az ingyenes szűrések között a legnépszerűbb a metabolikus és a diabetikus mérések, az általános állapotfelmérés és az étel-intolerancia vizsgálat volt. A látogatók jellemzően a kezelések és szolgáltatások körében tájékozódtak, nyitottak voltak a bemutatott kezelések, gyógyászati eszközök megismerésére és használatára

A Karaván Szalonon jó néhány lakókocsi és lakóautó talált gazdára, de nagy arányú érdeklődést könyvelhettek el az ugyanezeket bérbe adó cégek. A kiállítók összességében a tavalyinál élénkebb érdeklődésről számoltak be.

Az UTAZÁS csütörtökön szakmai nappal kezdődött, számos konferenciának volt helyszíne. Az Utazás Fórum előadásainak sora az UNWTO – az ENSZ idegenforgalmi szervezetének – trendriportjával indult, melyet dr. Somogyi Zoltán, az UNWTO ügyvezető igazgatója prezentált. Az előadások között a Magyar Turizmus Zrt. 2013. évi tevékenységéről, az utazási portálok tapasztalatairól, a közösségi médiában rejlő lehetőségekről, mobil eszközökről is szó esett. A turizmus helyi gazdaságfejlesztő hatásáról a Budasys Bt. szervezésében zajló előadás-sorozat keretében kaptak tájékoztatást a szakemberek.

Az UTAZÁS kiállítást legközelebb jövő  év márciusában rendezi a HUNGEXPO.