Személyi hírek 2013.03.05.

GSZT szalújság

A III. Szauna Szeánsz® Oscar – a szaunamesterek versenyében. Az első helyet Szabó Zoltán – a NuterMed Hotel Carbona**** szaunamestere nyerte, aki egy éven keresztül viselheti a címet.

GSZT szalújság

2013. március elsejétől Schwindt-Kiss Andrea visszatért a Mellow Mood Hotels csapatába. A korábban a Baross City Hotelt és az Atrium Fashion Hotelt nyitó, majd később a Star City Hotelt vezető szakember most a Star City Hotel*** mellett a nemrég nyílt Mirage Fashion Hotel**** igazgatói feladatait is ellátja.

***

2013. március elsejétől Kaisinger András a Mellow Mood Hotels első külföldi szállodájaként 2012 októberében nyitott bécsi La Prima Fashion Hotel Vienna**** igazgatója. A szakember a bükfürdői Greenfield Hotel Golf & Spa igazgatói pozíciójából  került a bécsi szálloda élére.

***

Idén első alkalommal adták át a Magyar Fesztivál Szövetség elnöksége által alapított “Az Év Fesztiválszervezője” díjat.  Az első díjazott Ambrus Zoltán, a Csabai Kolbászfesztivál szülőatyja.

***

A Hotel Marina-Port Balatonkenese új igazgatója Jármay László, elődje Kovács Flóra a jövőben a szállodához tartozó vitorlás flotta értékesítésével foglalkozik.

***

Több mint nyolc év munka után megvált a Művészetek Palotájától Nyúl Erika eddigi ügyfélkapcsolati igazgató. A jövőben a Zeneakadémia társadalmi kapcsolatok ügyének felelős vezetője lesz, és továbbra is feladatának tartja a művészet és a turisztika közötti együttműködés elősegítését.

***

Leonardo Di Clemente személyében új séfet nevezett ki a Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest vezetése.

***

Hanyi Tamás március elsejétől az airberlin Magyarországért és Lengyelországért felelős country managere.

A szakember eddig csak a lengyel piacot felügyelte a német légitársaság képviseletében, előtte a Malév nyugat-európai kereskedelmi tevékenységeit látta el.

***

A Magyar Turizmus Zrt. döntése alapján Az év TDM-menedzsere címet 2012-ben Komoróczki Alíz, a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. vezetője nyerte el.

***

A Tourinform irodák munkatársainak, valamint a Tourinform Szövetség elnökségi tagjainak szavazatai alapján az év tourinformátora címet 2012-ben Ács Szilvia, a szegedi Tourinform iroda vezetője nyerte el.

***

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ pályázat útján keresett vezetőt turisztikai divíziójának élére. A főváros marketingjéért felelős szervezetben a posztot Máté Gábor nyerte el, aki a napokban munkába is állt. Az 1971-es születésű, két diplomás szakember eredeti végzettségét tekintve repülőmérnök, de megszerezte a légiközlekedési gazdasági mérnök képesítést is.

Máté Gábor 10 évet töltött a Malévnél pilótaként, s egyik alapítója volt a Sky Alliance Zrt.-nek, annak a vállalkozásnak, amelyik az izlandi légitársasággal közösen vállalt volna szerepet a Malév privatizációjában, ám akkor a Boris Abramovich által fémjelzett orosz befektető vihette el a magyar légitársaságot.

***

Március 4-től Méhes Zsófia felel az USA budapesti, kereskedelmi képviseletén a turisztikai kapcsolatokért.