Rövid hírek 2013.08.05.

Újabb vonzerő Kecskeméten

A Dél-Alföld egyik legismertebb technikai sportlétesítménye a kecskeméti BirizdoKart Gokart pálya, melynek üzemeltetője a Biancoop Zrt. Célja, hogy a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően az ideérkező  vendégek magas minőségű szolgáltatásokat tudjanak igénybe venni egész évben. A fejlesztés negyedik üteme is megkezdődött, szabadtéri jégpálya kerül kialakításra a főépület mellett, melynek átadása várhatóan 2013. december.

GSZT rövid hírek

Jelen fejlesztés eredményeként a jégkorongozás, korcsolyázás, illetve a téli szezont követően a teniszezés technikai feltételeit is magas szinten biztosítják.

*****

Norbi kiszállt az Update-ből

Olyan piacra készül, ahol a neve már nem fontos.

A tavaly még a tőzsdére lépést tervező  Norbi Update International Kft.-ből kiszállt a Schobert házaspár, de egyúttal új zrt-t is alapított – írja a Napi Gazdaság.

Az 5 millió forint törzstőkével májusban bejegyeztetett Norbi Update Europe Zrt.-t egy hónappal később át is keresztelték Update1 Europe Zrt.-re. A cég immateriális javak kölcsönzésével, bolti vegyes kiskereskedelemmel, előadó-művészettel, testedzési szolgáltatással foglalkozik többek között – hasonlóan Schobert korábbi cégeihez.

Schobert Norbert a lapnak elmondta, hogy a Norbi Update márka ezentúl Update1 lesz, és termékeivel még több országban jelenik majd meg, ahol a neve nem érdekes.

A céginfo.hu adataira hivatkozva a lap azt is megjegyzi, hogy a fitneszguru több cégben volt már érdekelt, öt felszámolással, egy-egy pedig végelszámolással, illetve átalakulással szűnt meg.

*****

Étteremben önkielégített, keresik a férfit

A budapesti V. kerületi rendőrkapitányság eljárást indított szeméremsértés megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen, írja a police.hu.

A közlemény szerint a férfi július 16-án délután öt óra körüli időben az ötödik kerületi Királyi Pál utca egyik vendéglátóhelyén önkielégítést végzett. A férfiról a vendéglátóhely biztonsági kamerája felvételt készített.

*****

12 órán át oltották a parajdi sóbányát

Eloltották a parajdi sóbányában keletkezett tüzet, senki sem sérült meg, de a turisták még néhány óráig nem térhettek vissza a gyógykezelésre kialakított tárnákba, mondta Sebestyén József főmérnök.

Nyolcszáz látogatót evakuáltak Székelyföld egyik leglátogatottabb idegenforgalmi létesítményéből, amikor néhány szinttel az idült légúti betegségek kezelésére 120 méteres mélységben kialakított kezelőközpont alatt füstöt észleltek. A főmérnök szerint a tűz rövidzárlat miatt keletkezhetett.

„Ez egy szűk, kétszer kétméteres szellőztető tárna, ebben volt egy földréteg, amely fel volt fával dúcolva tíz méteren. Ez a szerkezet gyulladt meg, leégett és összedőlt. Azért volt nehéz eloltani a parázstömeget, mert nagy volt a hő. Ötven palack poroltó nem ért semmit, aztán gyorsan elárasztottuk azt a részt vízzel” – mondta a 12 órát igénylő oltásról a főmérnök.

A parajdi sóbányában, ahol Európa legnagyobb sótartaléka található, a július-augusztusi csúcsidényben napi háromezer ember is megfordul, a látogatók felét teszik ki azok, akik naponta több órás gyógykezelésre járnak a sótárnákba.

*****

A The Three Corners Hotels második magyar szállodája

A Boutique Hotel Bristol**** tulajdonosaival aláírt megállapodást követően a budapesti székhelyű The Three Corners Europe Hotel Management Kft. 2013. augusztus 1-jén átveszik a Hotel Bristol**** vezetését és üzemeltetését.

A kiváló szolgáltatásairól ismert Hotel Bristol****, kevesebb, mint öt évvel ezelőtt boutique hotelként nyitotta meg kapuit, az azóta eltelt idő alatt erős piaci pozíciót sikerült elérnie a legjobb négycsillagos budapesti hotelek között.

A rendkívül elegáns belső megjelenésű Hotel Bristol**** 49 különböző típusú modern, jól felszerelt szobát kínál vendégei számára, valamint egy hangulatos reggeliző, bár, fitness sarok és két, teljeskörűen felszerelt tárgyalóterem igyekszik kielégíteni a vendégek minden igényét.

„A Boutique Hotel Bristol**** átvételével, kevesebb, mint hat hónap alatt a második budapesti hotel is bekerült a The Three Corners Hotels & Resorts fejlesztési portfóliójába, mely tökéletesen illeszkedik cégünk stratégiai elképzeléseihez. A szálloda vezetésének és napi működtetésének feladata a The Three Corners Europe Hotel Management Kft-re hárul majd” – mondta el Lambrecht Didier, a The Three Corners vezérigazgatója.

A The Three Corners Hotels & Resorts számos más szálloda üzemeltetésében vesz részt és közel 3000 szoba tartozik a lánchoz, főként 4 csillagos kategóriában.

/Turizmus Online/

*****

Peta Četvrtina (Ötödik Negyed) – Új étterem Zágrábban

Dino Galvagno, híres horvát szakács, aki a radikális konyháról és a “Prasac” (Malac) étterméről ismert, forradalmi újításokat vezetett be a zágrábi gasztro-színen. Most valami még ambíciózusabbal és izgalmasabbal tér visssza. A Peta Četvrtina (Ötödik Negyed) az ő új, régóta várt projektje, ahol helyi ételeket modern módon készítenek el szezonális alapanyagokból, amelyeket kis családi termelőktől szereznek be. Kezdetben minden ételnek felismerhető, jellegzetes íze van, hogy aztán váratlanul meglepje Önt az ízek és textúrák váratlan kombinációja. A borlap is szintén egy meglepetés. A szokásos bestsellerek helyett természetes, biodinamikus borok kombinációit kínálja, amelyek Horvátország különböző régióinak helyi pincészeteiben készültek. Minden, ami a Peta Četvrtinahoz kötődik, nagyon különleges és gondosan kidolgozott, valamint ugyanazt a történetet követi, ellentétben a zágrábi éttermek zömével, akiknél pontosan ez hiányzik – egyedi elképzelés és eredeti történet, amely követőkre talál.

*****

Bor és nő

Az idei, 22. Budavári Borfesztivál kiemelt figyelmet fordít a szebbik nem szerepére a borkészítésben. Mára sok kiváló bor megszületése és piacra kerülése fonódik össze tehetséges hölgyek nevével, az általuk képviselt pincészettel. A szeptember 11-15. között megrendezésre kerülő fesztiválon megkülönböztető embléma hívja fel a figyelmet a standfelirat mellett. Az Oroszlános udvarban „Bor és Nők” standot és kis színpadot állítanak fel, amely az egész rendezvény alatt várja az érdeklődőket. A 26 hölgykiállító egy-egy borát lehet majd itt kóstolni, a borász hölgyek is beszélnek róluk. Ennek a kis területnek a házigazdája a Pannónia Női Borrend lesz; számtalan színes programmal készülnek a fesztiválra. Okostelefon alkalmazás segíti a hölgy kiállítók standjait érintő bortúra útvonalának megismerését. További figyelmesség a hazai hölgyeknek, hogy minden nap az első 2000 hölgylátogatónak ajándékkal kedveskednek.

A Borfesztivál külföldi díszvendége Portugália lesz.