Rövid hírek 2014.01.05.

Könyvet mosolyért

Könyvekért, kakóért és süteményekért cserébe széles mosolyokat söpörtek be a Danubius Hotels munkatársai.

GSZT rövid hírek

Hiperaktivitással és figyelemzavarral küzdő gyerekeknek rendeztek kakaópartyt a Hotel Budapestben november 27-én.  “A Mosoly Alapítvánnyal régi, szoros kapcsolatban állunk és nem először szövetkeztünk arra, hogy nehéz sorsú gyerekeken segítsünk.

A Hotel Marinában szervezett nyaralások, Ultrabalaton-Mosoly váltó támogatás és a tavalyi játékgyűjtés után 2013 a mesekönyvek éve lett. A soproni Hotel Lövérben két év óta nagy sikerrel zajló “Hozz egy könyvet és ingyen jöhetsz” gyermekkedvezmény akció kedvezményezettjei ezúttal nehéz sorsú iskolások voltak. A közel 250 darabos kollekciót a Danubius Központ munkatársai még további 120 kötettel gyarapították.” – nyilatkozta Fodor-Kassai Mónika, PR igazgató.

Az ünnepélyes átadásra érkezett kis gyerekcsapat frissen sült süteményeket és forró kakaót kóstolhatott miközben a szálloda 15. emeletéről csodálhatták meg a gyönyörű budapesti panorámát. A gyerekek “tízezer méteresnek” látták az épületet, kérdés nélkül adtak öt csillagot a hangulatra és ahogy ők mondták: “ilyen lehet a mennyország”. Nagy örömet okoztak a névre szóló könyv ajándékcsomagok. A többi, közel 300 db mesekönyvet, a Danubius háziasszonya Weisz Fanni adta át jelképesen Adorján Katalinnak, az alapítvány vezetőjének, meseterápiás célokra. Közös jelnyelv tanulásra, társasjátékozásra is sor került a megható és vidám délutánon. A Danubius Hotels jövőre is folytatni és szélesíteni kívánja az együttműködést az alapítvánnyal.

*****

DZT tervek

Szűk körű sajtóbeszélgetésen mutatkozott be Czeiszing Miklós a DZT újonnan kinevezett budapesti igazgatója. A bemutatkozás természetesen csak formális volt, hiszen a szakmai újságírók valamennyien ismerték az új képviseletvezetőt, hiszen közel 30 éve dolgozik a szakmában és hosszú évek óta a Magyar Autóklub Utazási Irodájának volt az igazgatója. Új pozíciójának céljairól elmondta, hogy 2017-ig meg van a német idegenforgalom tematikus terve. A jövő év a 25 éve lebontott berlini falról és az egyesülésről fog szólni, amelyben jelentős szerepe volt Magyarországnak, így remélhetőleg ez a szerep a jövő évben Németországba irányuló turizmusban is jelentkezni fog. 2015 az ifjúság turizmus éve. 2017 pedig Luther születésének 500. évfordulójának jegyében zajlik.

A budapesti iroda célja a „nyitott ajtók” irodájának megvalósítása, készséggel állnak rendelkezésre mindenfajta információval és prospektusokkal az utazási irodák rendelkezésére.

A képviselet sajtóügyeiért a jövőben Salánki Szilvia felel.

*****

Cipősdoboz akció a Kempinskiben

2013. december 8-án, vasárnap délben tízfős nagycsaládokat látott vendégül egy különleges karácsonyi ebédre a Kempinski Hotel Corvinus Budapest Báltermében a Baptista Szeretetszolgálat. A nagycsaládok az ország különböző pontjairól érkeztek (Nyírség, Csongrád melletti tanyavilág, Budapest, Esztergom stb.), hogy együtt ünnepeljék a Cipősdoboz akció 10 éves jubileumát.  A rendezvényen (ahol a komolyzenét a Sivadó család nyolctagú kamarazenekara szolgáltatta) résztvevő gyerekek természetesen cipősdoboz ajándékokat is kaptak.

A Kempinski Hotel Corvinus Budapest idén 4. alkalommal csatlakozott a Cipősdoboz akcióhoz és nem csak a helyszínt és a menüt ajánlotta fel a karácsonyi ebédhez, hanem a szálloda munkatársai, Emile Bootsma igazgatóval közösen, már napok óta készítettek ajándék-cipősdobozokat.

Szenczy Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke emlékeztetett arra, hogy az akció tíz éve alatt százötvenezer, magyarok által becsomagolt cipősdoboz okozott örömet a rászorulóknak.

*****

Tudnivalók az El Al fapados járatáról

Mint ismeretes Európai Unió és Izrael által aláírt Nyitott Égbolt megállapodás versenyhelyzetet teremtett a légi járatok között. Az EL-AL mint jelezte, első lépésként a fapados járatokkal szemben kíván erős konkurenciát kiépíteni. A sajtó megszellőztette, hogy az EL-AL leányvállalata UP néven a tavasz folyamán indítja az első járatait. Összefoglaltuk az UP fapados járatáról eddig közreadott információkat:

A légitársaság /UP/ 2014. március 30. napjától kezdődően heti 50 járatot indít, ebből 11 járatot indít Tel Avivból Berlinbe, Prágába, Kijevbe és Budapestre (továbbá Larnacára heti 6 alkalommal).

A társaság az utasforgalmat Boeing 737-800 típusú 162 férőhelyes légi flottával kívánja lebonyolítani.

A gépekre a beszállás utas hídról történik, az UP Tel Avivban a központi terminálra érkezik.

A társaság Budapestre jelenleg 69 dollártól (kb 242 NIS, ill. 15 200 HUF) kínál egyirányú jegyeket.

Néhány felár:

– Helyválasztás: 20 dollár,

– Csomag: egy max. 23 kilogrammos csomag feladása 20 dollárba kerül, (amennyiben azt a foglaláskor kérik, a repülőtéren ez a szolgáltatás 40 dollár). A csomag teljes dimenziója nem haladhatja meg a 158 centimétert.

– Kézipoggyász: a fedélzetre egy max. 6 kilogrammos kézitáskát ingyenesen lehet felvinni. (max. csomagméret: 56x45x25cm)

A fedélzeten két osztályt – economy és economy plus – kínál a társaság, az UP Basic tarifa semmilyen extra szolgáltatást nem tartalmaz, ezeket az utasok felár ellenében választhatják ki maguknak. Az UP Smart jegyet vásárlók azonban rugalmas kondíciókat és számos szolgáltatást megkaphatnak.

Az UP személyes és telefonos ügyfélszolgálatát ingyenesen működteti.