Petra Hedorfer átadja az Európai Turisztikai Bizottság (ETC) igazgatói posztját

Petra HedorferAz európai turisztikai szervezet élén eltöltött több mint két éves elnökség eredményes mérleggel zárt: Petra Hedorfer 2012. októberével lemondott az Európai Turisztikai Bizottság (ETC) igazgatói posztjáról. A Német Turisztikai Hivatal (DZT) igazgatótanácsi elnöke 2010. június 11-től vezette a jelenleg 33 nemzeti turisztikai szervezetet összefogó bizottság munkáit. Elnöksége előtt Petra Hedorfer az európai csúcsszervezet alelnökeként európai szinten tevékenykedett.

{module 221}

Az ETC igazgatói székének betöltéséről az Európai Turisztikai Bizottság a következő közgyűlésén dönt. Az ETC 1948-ban alakult Európa mint úti cél a tengeren túli piacokon történő értékesítésére, székhelye Brüsszelben található.

Petra Hedorfer elnöksége alatt új struktúrát kapott az ETC szervezete, és új üzletvezető került a bizottság élére. Az Európai Turisztikai Bizottság az elmúlt két évben Amerika és Kanada mellett kiemelten az úgynevezett BRIC-államokra (Brazília, Oroszország, India és Kína) fokuszálta a marketingtevékenységét. Az elmúlt évben a China Chapter megalapításával elindult a visiteurope márka piaci bevezetése, emellett pedig kiegészült a több éves brazíliai marketingmunka. Petra Hedorfer érdemei közé tartozik továbbá az új pénzeszközök generálása, illetve az Európai Bizottság által engedélyezett egy milliós büdzsé is. Az Európai Bizottság büdzséje a következő 18 hónapban az ETC további marketingtevékenységére szolgál Európa mint márka erősítésénél a BRIC-államokban (különösen Kínában és Brazíliában). Az Európai Bizottság és az ETC 2011-ben Közös Nyilatkozatot („Joint Declaration”) írt alá. További mérföldkő volt 2012. márciusában a „Memorandum of Understanding” aláírása is az UNWTO-val (ENSZ Turisztikai Világszervezete). Ennek tartalma a globális „Think Tank”-ek közös szervezése, illetve a szoros együttműködés a trendek, a piackutatás, a benchmarking, a fenntarthatóság és a krízismenedzsment területén.

Petra Hedorfer: „Nagyon nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy két éven keresztül elnökként vezethettem az ETC-t. A két feladatköröm különleges, időigényes mivolta miatt úgy döntöttem, hogy már az idén lemondok az ETC igazgatói posztjáról. Köszönöm az európai tagállamokból érkező kollegáimnak, hogy bizalommal fordultak felém. Utódomra egy kiváló csapattal rendelkező szervezetet hagyok, amely jól felkészült arra a fajta nagy kihívásra, amelyet nekünk európaiaknak kell leküzdenünk az olyan desztinációkkal szemben, mint Amerika vagy Ázsia.”

Az ETC által összefogott nemzeti turisztikai szervezetek egyebek mellett a www.visiteurope.com oldalt szerkesztik, közös piackutatásokat végeznek, számos rendezvényt szerveznek a tengeren túli piacokon, emellett céljuk, hogy továbbképezzék az utazási szakma munkatársait az adott küldőpiacokon. Az ETC a közös reklámot az európai nemzeti szervezetek marketingmunkájának kiegészítéseként értelmezi. A Német Turisztikai Hivatal az Európai Turisztikai Bizottság sokéves, folyamatos tagja, és az igazgatótanácsban is rendelkezik egy hellyel.

{module 221}