Személyi hírek 2010.05.20.

Bruno Vinette AccourA Novotel Budapest Congress & World Trade Center igazgatói, valamint a Novotel márka magyarországi Brand menedzseri teendőit 2010. áprilisától Bruno Vinette látja el.
Bruno Vinette szakmai pályafutását 1981-ben kezdte az Accor csoportnál, mint étteremvezető. 1991 és 2004 között Franciaországban és Malajziában különböző Accor szállodában igazgató-helyettesi; Indonéziában, Egyiptomban és Oroszországban pedig szállodaigazgatói pozíciót töltött be. Jelenlegi kinevezéséig a Pullman Bucarest World Trade Center igazgatói feladatait látta el.

Az Accor Hospitality Magyarország / Szlovákia pénzügyi igazgatói feladatait 2010. áprilisától Dominik Soltysik látja el.
Dominik Soltysik szakmai pályafutását 2000-ben pénzügyi auditorként kezdte Franciaországban. 2003-ban csatlakozott az Accor csoport párizsi központi igazgatóságához, mint pénzügyi konszolidátor. Dominik Soltysik AccorMajd pénzügyi kontroller munkakörben dolgozott Londonban, ezt követően pedig a vállalati pénzügy területén folytatta szakmai pályafutását. Jelenlegi kinevezéséig a párizsi központ pénzügyi igazgatóságán igazgatóhelyettesként dolgozott.
Az igazgatóknak sok sikert kívánunk új megbízatásukhoz!

***

Közös megegyezéssel megvált a Brussels Airlines-tól Földvári András, aki a budapesti képviselet eddigi vezetője volt.

***

A Magyar Szállodaszövetség „Az év ifjú szállodása 2009″ díjat Polgár András a telki Globall Football Park & Sporthotel igazgatója kapta.

***

A budapesti Golden Park Hotel valamennyi gasztronómiai egységét a jövőben a Woog Attila tulajdonában lévő F&B csapat biztosítja.

***

A június végén nyíló Continental Hotel Zara értékesítési csapatát erősíti Petreczky Katalin, aki ezt megelőzően a K+K Hotel Operában dolgozott.

***

Az ausztriai turisztikai képviseleteket tömörítő Corps Touristique Austria Egyesület (CT: www.corps-touristique.at.) május 6-i közgyűlése az elnökség tagjává, és egyben két évre az egyesület alelnökévé választotta Kovács Balázst, a Magyar Turizmus Zrt. bécsi külképviseletének vezetőjét. A 38 ország bécsi turisztikai külképviseletének munkáját koordináló, jelentős lobbi erővel rendelkező, három és fél évtizedes múltra visszatekintő nemzetközi egyesületben az alelnöki pozíció betöltése komoly turizmusdiplomáciai siker a hazai turisztikai ágazat számára.
Az új magyar alelnök programbeszédében a Corps Touristique Austria szervezet tudásbázisának erősítését, valamint az osztrák turisztikai ágazat vezetésével való szakmai kapcsolatok további elmélyítését jelölte meg célként. Mint arról korábban beszámoltunk, a CT legutóbbi szakmai ünnepségén az egyesületben végzett kiemelkedő aktivitásáért elismerésben részesült az MT Zrt. ausztriai képviselete. A nemzetközi turisztikai szervezetnek a Magyar Turizmus Zrt. az alapítástól kezdve tagja.

***

A Sofitel Budapest Chain Bridge Szálloda új Chief Concierge Kövesdi Barnabás.

***

A május végén nyíló budapesti Regnum Residence igazgatója Ocskó Mihály, értékesítési igazgatója Keresztes Gyöngyvér, a sales manager Hangrád Lilla.

***

Új elnökséget választott a Vindependent Magyar Független Szőlő- és Bortermelők Országos Szövetsége.
Az Egyesület új elnöke Dr. Molnár Péter (Patricius Borászat), az elnökség további tagjai: Wille-Baumkauff Márta (Pendits Pincészet), Laposa Bence (Bazaltbor), Jásdi István (Jásdi Pince), Figula Mihály (Figula Borászat), Berecz Stephanie (Kikelet Pincészet) és Árvay Angelika (Árvay Családi Pincészet).

***

Méltósággal viselt, hosszantartó, súlyos betegség után, 54 éves korában elhunyt Szolnok Edit idegenforgalmi újságíró.

A méltóság ez esetben nem csak rutin formális kifejezés, hiszen a közel 10 évig tartó küzdelemben soha nem mutatta kétségbeesését, fájdalmát, mindig mosolygott és nem ő várta a segítséget, hanem ő kereste, hogy kinek segíthet. A szó igaz értelmében kolléga volt.
Dolgozott a Hungarian Foreign Trade-nél, Travel Magazin-nál, de a szakmában igazán ismertté a saját maga által alapított Glóbusz Magazin által vált.
Elkötelezett volt a spanyol nyelv kultúrája iránt, négy évig képviselte a Spanyol Nemzeti Idegenforgalmi Hivatalt Budapesten. Feladatának tekintette a magyar-spanyol kapcsolatok ápolását.
Haláláig spanyol nyelvet tanított a Budapesti Műszaki Egyetem nyelvi tanszékén.
A szakmán kívül gyászolják gyermekei és testvére Szolnok Péter a TAP magyarországi képviselője.