Személyi hírek 2011.10.05

A hazai konferenciaturizmus forgalmának növelése az idei évtől a Magyar Turizmus Zrt. elsődleges szakmai tevékenységei közé tartozik. A társaság ennek érdekében erősítette meg hivatásturisztikai (MICE) szakcsoportját, amely a Magyar Kongresszusi Igazgatóság (MKI) berkein belül működik. Az MKI új szakemberei azon dolgoznak, hogy a nemzetközi szervezeti tagságokból (ICCA, UIA) fakadó üzletszerzési lehetőségeket hazánk maximálisan kiaknázza.

{module 221}

Az MKI munkatársainak létszáma – jelenleg 6 szakember – a célok megvalósítása érdekében egy év alatt megduplázódott.
A korábbi csapathoz csatlakoztak:

Sipos Alice 2011. szeptember 19-én, a MOTESZ Kongresszusi és Utazási Irodától érkezett a Magyar Kongresszusi Igazgatósághoz, senior projekt menedzser munkakörben. Kenyér Tímea Július 11-től erősíti az MT Zrt. Magyar Kongresszusi Igazgatóságának csapatát, projektkoordinátor munkakörben.
Az MKI csapatában Tímea feladatai közé tartozik a Sport Nagyköveti Program további népszerűsítése, új hivatásturisztikai lehetőségek aktív feltérképezése, valamint olyan hazai és nemzetközi tudományos társaságok felkutatása és informálása, amelyek kongresszusi helyszínként Magyarországot választhatják a későbbiek során.

***

Szülési szabadságáról visszatérve újra munkába állt Szépkuty Eszter, aki Confhotel DEV marketing vezetői posztját tölti be.

***

Gyászol a szakács szakma és a magyar vendéglátás. Elhunyt Mózes Péter az Astoria szálló konyhafőnöke volt.

Az 57 éves korában elhunyt mesterszakács 1971-ben jegyezte el magát a szakmával, dolgozott a Budavári Fortuna és a Kárpátia étteremben. 2004-ben egyik alapítója volt az ÉTREND Magyar Konyhafőnökök Egyesületének, melyet 2006 és 2008 között elnökként is irányított.

{module 221}