Személyi hírek 2012.01.20.

Január 2-ától Juhász Orsolya tölti be az Assistant Director of Convention Sales pozíciót az InterContinental Budapestnél. A szakember 2002 augusztusában csatlakozott a szállodához mint Group Sales Manager, azóta főleg bankett- és rendezvényértékesítéssel foglalkozott. 2011 júliusában Senior Convention Sales Manager beosztásba lépett elő, ami az utolsó állomás volt, mielőtt átvette az Assistant Director of Convention Sales pozíciót.

 

{module 221}

Gergye Ottó, a légitársaság kereskedelmi vezérigazgató-helyettese családi okok miatt február 1-jei hatállyal távozik a Malévtól.

***

Laurent Betourné, a Sofitel Budapest Chain Bridge korábbi General Managere a luxusszálloda vezetését januártól Philippe Godard kezeire bízza. Az új GM, Philippe Godard 20 éves nemzetközi tapasztalattal rendelkezik a vendéglátás terén.
Nagyszüleinek saját étterme volt, így ő is mindig úgy képzelte, ezt a pályát fogja választani. Karrierje 1993-ban kezdődött az Air France-nál az utasellátás részlegnél, 1995-ben pedig csatlakozott a Lucien Barriere Group-hoz, ahol a Resident Manager posztig jutott a ranglétrán. 2000-ben csatlakozott az Accor csoporthoz és ugyanebben az évben a Pré Catelan Resident Managerének nevezték ki Párizsban. 4 évre rá a Bora Borán lévő Sofitel és Novotel szállodák vezérigazgatója volt, ahol 3 sikeres évet töltött el. Ezután a Fülöp Szigeteken lévő Sofitel Cebu Real General Manageri teendőit vette át, ahonnan 2008-ban a Sofitel Vietnam területi vezérigazgatója lett. Innen érkezett Budapestre. Philippe Godard Laurent Betourné-t váltja a vezérigazgatói poszton, aki 3 évet töltött a budapesti szálloda élén és ezután az Egyiptomban található Sofitel Cairo El Gezirah vezérigazgatói székében folytatja karrierjét.

***

2012. január 1-től Novák Viktória követi Dernovics Lászlót a Német Turisztikai Hivatal (DZT) Magyarországi Képviseleti vezetőjeként.Fő feladata Németország népszerűsítése továbbá felelős a német beutaztatási turizmus marketingjéért.Tanulmányait a Kereskedelmi Vendéglátóipari és Idegenforgalmi valamint a Budapesti Kommunikációs Főiskolán folytatta PR és marketing szakirányon.Eddigi pályája során számos hazai és külföldi szállodában illetve különböző utazásszervező cégeknél dolgozott. Német, angol, francia és spanyol nyelven beszél.

***

2012. január 1-jétől a Harkányi Turisztikai Egyesületnél folytatja munkáját Mészáros Bernadett közgazdász, aki Sarkadi Eszterrel 2008-2009-ben létrehozója, majd marketing és gazdasági menedzsere volt a pécsi TDM szervezetnek. Feladata Harkányban projektmenedzserként a közreműködésével 100 millió forint támogatást nyert „Harkány újra a régi”  DDOP-TDM pályázat megvalósítása lesz.

***

Január 15-től a badacsonyi Hotel Bonvino Wine & Spa új értékesítési és marketingigazgatója Horvát Gabriella, aki Pásztori Esztert munkáját veszi át. Pásztori Eszter a zalakarosi MenDan Thermal Hotel & Aqualand**** superior marketing igazgatója lesz. Horvát Gabriella ezt megelőzően a hévízi Hotel Palace érékesítési vezetője volt.

***

A szilvásváradi Hotel Szilvás Kft. ügyvezetője Pakuts Tamás, aki egyben a La Contessa Kastélyhotel igazgatója is.

***

A Czech Airlines új magyarországi sales managere január 1-jétől Hoffmann Tamás. 

***

Francia köztársasági elnöki kitüntetés a Le Meridien Budapest és a Le Bourbon konyhafőnökének a francia gasztronómiáért végzett munkájáért
Őexcellenciája René Roudaut, Franciaország magyarországi nagykövete a Mezőgazdasági Érdemrend lovagi fokozata kitüntetésben részesítette Laurent Vandenameele-t, a Le Bourbon étterem konyhafőnökét. Az elismerést a budapesti rezidencián egy koktél party keretében adta át. 
Laurent a 2000-ben megnyílt Le Meridien Budapest konyhafőnöke, azóta irányítja a szálloda éttermét, a Le Bourbon-t. Számos magasrangú vendég és híresség fordult meg az asztalánál, így Bush elnök és négy államtitkár, miniszterelnökök, elnökök, a belga herceg, Andrea Bocelli, Placido Domingo, Charles Aznavour, Jensen Button vagy David Coulthard. 
Korábbi munkái során dolgozott a francia köztársasági rezidencián, a Matignon Palotában, valamint két Michelin csillaggal kitüntetett francia étteremben. 1998-ban az év gyakornokának választották. 1997-ben a Le Meridien Dubai szállodába került, ahonnan 2000-ben már konyhafőnökként a Le Bourbonba vezetett az útja. A Bocuse d’Or ajánlására 2009-ben a rangos Les Toques Blanches du Monde gasztronómiai díjjal tüntették ki a francia konyháért végzett munkájáért.
Munkájában a szálloda nyitása óta Endrédi Zsolt séf és Mázás István cukrászmester segítik. Hitvallásának megfelelően kizárólag a legjobb minőségű friss alapanyagokkal dolgozik. A friss halak és tengergyümölcsei szakértőjeként egyfajta minimalista stílust követ a fűszerek használatában, így hagyja érvényesülni az alapanyagok természetes ízét.

***

Visszatért szülési szabadságáról Dubecz Renáta, a MÁV Zrt. leányvállalata, a MÁV Nosztalgia Kft. PR/Kommunikáció szakértőjeként.

***

Január 1-től a hajdúszoboszlói Hotel Aurum ****, a Park Hotel Ambrózia *** és az IN Hotel *** szállodaigazgatója Márkus Sándor. 

***

A Regency Suites Hotel Budapest igazgatójának posztját Gál Sándor tölti be, aki ezt megelőzően a Hotel Victoria Budapest értékesítési vezetőjeként dolgozott.

{module 221}