Folytatódik a stratégiai együttműködés

2010 óta tartó szoros szakmai kapcsolatát újabb stratégiai megállapodás aláírásával erősítette meg a Magyar Turizmus Zrt. és a Hungexpo Zrt. A két vállalat ebben az évben is szorosan együttműködik a belföldi turizmus élénkítése és a hivatásturizmus ösztönzése érdekében.

Hungexpo

A belföldi turisztikai régiók idén is a Magyar Turizmus Zrt. (MT Zrt.) standján vonultatják fel Magyarország turisztikai kínálatát a Budapesti Vásárközpontban. Az MT Zrt. szakmai védnöke és legnagyobb kiállítója a most kezdődő Utazás kiállításnak, amely nem csak a legjelentősebb hagyományokkal bíró belföldi utazási rendezvény, hanem Közép-Kelet Európa kiemelt idegenforgalmi szakvására is. A nemzeti turisztikai marketingszervezet nagyszabású megjelenés keretében mutatja be a szakmai és a nagyközönségnek Magyarország turisztikai régióinak újdonságait. Az októberi Business Travel Show – a hivatásturisztikai szakma egyetlen fóruma – a konferenciaturisztikai lehetőségek bemutatására koncentrál.

Mind az MT Zrt., mind a Hungexpo Budapesti Vásárközpont célja az, hogy a fővárost kiemelt nemzetközi konferenciahelyszínként pozicionálják a több ezer fős szakmai szövetségi kongresszusok számára. Ennek érdekében közös marketingakciókat és helyszínbejárásokat szerveznek.

A Hungexpo Zrt. Magyarország elismert, jelentős szakmai múlttal rendelkező, Közép-Európában is meghatározó kiállítás- és vásárszervező cége, mely évente 30, nemzetközi mércével is jelentős kiállítást és konferenciát szervez.

Az éves stratégiai együttműködés keretében a turisztikai vásári megjelenések mellett a Hungexpo Zrt. és a Magyar Turizmus Zrt. közös tanulmányutak és konferenciák szervezésével, valamint a kommunikációs csatornák együttes felhasználásával is segíti egymás munkáját 2013-ban. Ennek keretében például az MT Zrt. részt vesz az Utazás kiállítás Szakmai Bizottságának munkájában, a Business Travel Show-ra pedig 80-100 fős nemzetközi szakmai vásárló (ún. hosted buyer) csoportot hoz és workshop-okat szervez a külképviseleti hálózatának bevonásával.