Hertz szívvel Superbrands-el

1879. április 10-én az Osztrák-Magyar Monarchia területén egy felvidéki falucskában Sklabinában, magyar állampolgárként látta meg a napvilágot Katalin és Herz Jakab fia, aki a keresztségben a Sándor nevet kapta.

 

{module 221}

Herz Sándor hat esztendős volt, mikor a család 1885-ben kivándorolt az Egyesült Államokba. Ettől az időtől kezdve, vezetéknevében megjelent a t és a Sándor keresztnév az új környezetnek megfelelően John-ra változott.

1913-ban Chicagó-ban a taxi szolgáltatásra sok panasz érkezett, a gépkocsik piszkosak, a gépkocsivezetők barátságtalanok és szolgáltatás drága volt. Hertz úgy látta, elérkezett az ő ideje. 40 gépkocsival elindította taxi vállalkozását, a viteldíjakat a felére csökkentette, a gépkocsivezetőket egyenruhába bújtatta, megszervezte a központi előrendelést és a taxik telefonon is hívhatóak lettek. Egy év múlva a kezdeti 40 helyett 2700 sárga taxija robogott Chicago utcáin. Hertz néven 1923-ban indult a vezető nélküli gépkocsik bérbeadása.

Ma már világhálózatként működő Hertzre a folyamatos innováció, a minőségi követelmények érvényesítése az ügyfelek érdekében természetes, így van ez a magyarországi Hertz-nél is, amely idén elnyerte a Superbrands címet.

A Superbrands a világ legjelentősebb márkaértékelési rendszere, mely 88 országban azonos ismérvek alapján díjazza a vezető márkákat. A Superbrands védjegy minden esetben minőségjelző, tudatosságra nevelő, valamint döntésmegerősítő kommunikációs eszköz a márkák számára.

A magyar Hertz 1978-óta van jelen Magyarországon. A flottája 700 és 900 gépkocsi között mozog évente és az előírásoknak megfelelően a gépjárművek nem lehetnek idősebbek egy évesnél, a hazai minősítés még szigorúbb, mert fél évenként cserélik.

{module 221}