Újabb beszállítókat keres a Lidl

Újabb beszállítókat keres a Lidl

Folytatja a Lidl két évvel ezelőtt elindított programját és továbbra is várja a kiváló minőségű termékeket előállító hazai termelőket, vállalkozásokat.

Újabb beszállítókat keres a Lidl

A Lidl a magyar beszállítókért programnak köszönhetően az elmúlt két év során 154 új magyar taggal bővült a beszállítói hálózat, 1700 féle magyar termékkel gazdagodott a kínálat és a magyar termékek aránya 60 százalék fölé emelkedett. A további potenciális beszállítók felkutatására az áruházlánc most egy rendezvénysorozatot indít el, amelyen az érdeklődők első kézből informálódhatnak a program előnyeiről, a csatlakozás feltételeiről.

A 2013-ban indított Lidl a magyar beszállítókért programmal az áruházlánc azt a célt tűzte ki maga elé, hogy növelje szortimentjében a magyar termékek arányát, támogassa a magyar termelőket a hazai és nemzetközi jelenlét erősítésében egyaránt, ezáltal pedig elősegítse a magyar gazdaság fejlődését és versenyképességét. Grósz Jenő, a Lidl Magyarország igazgatóságának elnöke az eddig elért eredményekkel kapcsolatban elmondta: „A program immár két éves és rendkívül sikeresnek bizonyult: míg 2013-ban közel 170 magyar beszállító 810 féle terméke volt elérhető, addig mostanra 321 beszállító 2519 terméke fordult meg áruházunk polcain. Célunk, hogy jó minőségű magyar termékeket kínáljunk vásárlóinknak, és megbízható üzleti partnerként álljunk a magyar termelők és feldolgozóüzemek mellett.”

A vállalkozások a hazai, országos szintű megjelenés mellett lehetőséget kaphatnak a külpiacra lépéshez is, hiszen az áruházlánc nemzetközi hálózatába is bekapcsolódhatnak. A program ezen a téren is eredményes: míg két évvel ezelőtt 36 magyar beszállító 106 terméke volt elérhető 9 különböző európai országban, ma már 117 magyar beszállító 289 féle termékéhez juthatnak hozzá 12 európai ország Lidl vásárlói.

A legdinamikusabban fejlődő áruházlánc ugyanakkor továbbra is nyitott az együttműködésre. További lehetséges beszállítókkal való találkozás érdekében április 28. és május 12 között egy négyállomásos (Miskolc, Debrecen, Székesfehérvár, Győr) rendezvénysorozatot indít el, ahol az érdeklődők első kézből kaphatnak információkat a program részleteiről, előnyeiről, valamint a csatlakozás feltételeiről. Az előadásokat követően személyes bemutatkozásra is lehetőség lesz. A rendezvénysorozaton a részvétel ingyenes, előzetesen regisztrálni a https://beszallito.lidl.hu oldalon lehet.