A Mercure Budapest Korona lett az év szállodája

A Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) a Mercure Budapest Koronát választotta az Év Szállodájának. Az idén harmincéves hotel teljesen megújul, a két éve kezdődött felújítási munkák áprilisban fejeződnek be.

A Magyar Utazási Irodák Szövetsége tagjainak szavazatai alapján a Mercure Budapest Koronának ítélte a 2019 legjobb szállodájának járó díjat, amelyet január 28-án, a székesfehérvári Hotel Magyar Királyban rendezett est keretében adtak át.

Az Accor márkáit a régióban képviselő Orbis – Lengyelország vezető szállodacsoportja – tulajdonában álló Mercure Budapest Korona a főváros egyik legismertebb szállodája. A Kálvin téren található idén harmincéves hotel egyben Budapest emblematikus épülete is.

A születésnapra a szobák és a közösségi terek teljesen megújulnak, a két éves felújítási folyamat áprilisban fejeződik be. A közösségi terek eklektikus stílusa – illeszkedve a szálló nevéhez – királyi eleganciát idéz meg, és a színekben, berendezésben, installációkban motívumként is megjelenik, a régi elemeket mai, modern felfogással ötvözve.

Mercure Budapest Korona

„Áprilisra teljesen megújuló hotelünkben – az ALL Accor Live Limitless új, integrált, globális hűségprogramjának és megközelítésének megfelelően – különleges pillanatokat és élményeket kínálunk vendégeinknek, függetlenül attól, hogy dolgozni, élni, vagy kikapcsolódni szeretnének – mondta Kollin Gergely, a Mercure Budapest Korona igazgatója. – Nagy örömünkre szolgál, hogy egy olyan rangos szakmai szervezet, mint a Magyar Utazási Irodák Szövetsége a megtisztelő Év Szállodája címmel ismerte el eddigi munkánkat.”

A hotelben működik Magyarország és Közép-Európa legnagyobb Winestone étterme. Az Accor szállodacsoport saját étteremkoncepciója középpontjában a helyi bor- és ételkülönlegességek állnak. Az utcára is nyitott, duplateraszos étteremben bárki egyszerűen, elérhető áron, a város szívében juthat autentikus és egyedülálló gasztroélményhez. Az étlapon a klasszikus magyar ételek mellett a nemzetközi konyha jól ismert fogásai is megtalálhatóak. A Winestone része a bejáratnál elhelyezett, az utcáról is jól megközelíthető borbolt, ahol számos hazai és nemzetközi borkülönlegességet vásárolhatnak meg a betérők. Az étterem hamar népszerűvé vált nemcsak a vendégek, de a budapestiek körében is.

„Az Accor 2019-ben is szilárd teljesítményt nyújtott: első féléves eredményünk (EBITDA) 5,1%-kal, harmadik negyedéves bevételünk pedig 10.9%-kal emelkedett, így a teljes 2019-re is stabil növekedésre számítunk. Magyarország fontos piac számunkra, így továbbra is kiemelten összpontosítunk portfóliónk fejlesztésére. Megtisztelő és inspiráló számunkra a mostani különleges elismerés”

mondta Sabina Bartyzel, az Accor Magyarországért, Csehországért és Szlovákiáért felelős operatív vezetője.

Jankó B.