Art Hotel Szeged

Szeged újabb négycsillagos szállodával gazdagodott, az Art Hotel Szegeddel. A belvárosban, közvetlen a Dóm térre nyíló Somogyi utcában várja a színházrajongó, városlátogató, művészeteket és vízi sportokat kedvelő, üzleti utazó vendégeket.

Art Hotel Szegd

Hatvanöt szoba és hat darab luxuslakosztály található a házban, amelyhez egy 100 fős modern étterem és terasz tartozik, ez egészül ki az 50 és 150 fős rendezvényteremmel. Különös hangulatot teremt a ház főbejárata előtt kialakított átriumos belső udvar, amely akár teraszként, akár rendezvényhelyszínként is kihasználható.

A 2,2 milliárd forintból épült ház  – ebből 440 millió uniós támogatás – magyar mérnökök kezei nyomát dicséri. Legyen ez a szálloda a szegediek találkozóhelye is! – mondta Budea Ildikó a hotel igazgatója.

A megnyitó ünnepségen Botka László polgármester elmondta, ezzel a szállodával Szeged is gazdagabb lett. Jó példa arra, hogyan találkozik a közösségi és a magánberuházás, hiszen nem rég fejeződött be a belváros ezen részének rekonstrukciója.

Ahhoz, hogy a szegediek vagy a máshonnan érkezők megkedveljék a szállodát, ahhoz mindig újdonsággal kell jelentkezni a piacon – mondja az igazgató asszony. Ezért is gondolták, hogy egy ma még szokatlan újdonsággal – a hagyományos étlap mellett – a paleolit ételekkel is várják a vendégeket. Ennek bevezetéséhez felkérték Dr. Tóth Csaba paleo orvost.

A paleolit étrend az evolúciós medicina tudományos módszere. Ez az étrend hazánkban egyre több hívet szerez magának, egyre népszerűbb. Ennek megismertetésére a szállodában hetente kétszer rendel a szakorvos és ad tanácsokat. Ezt egészíti ki az étteremben 1.200.- forintért elfogyasztható paleo menü, amely a bevezetés után néhány héttel nem egyszer teltházas déli forgalmat jelent.