Az Accor-Pannonia Hotels Zrt. különdíjat kapott a Fogyatékosság-barát Munkahely díjátadón

Accor-Pannonia Hotels Zrt

A Fogyatékos-barát Munkahely elismerésre olyan munkáltatók pályázhatnak, amelyek vállalják, hogy folyamatosan fejlesztik a megváltozott munkaképességű emberek toborzásával, foglalkoztatásával és megtartásával kapcsolatos gyakorlatukat. A két évig viselhető kitüntető címet az Accor-Pannonia Hotels Zrt. immár harmadik alkalommal nyerte el a nagyvállalati kategóriában.

Idén a vállalat a „Vezetés és stratégia” kategóriában különdíjban részesült, mivel ma egyedülálló módon a cég stratégiai szinten foglalkozik a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásával. A díjat az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham), a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Salva Vita Alapítvány közös jótékonysági gálaestjén adták át a Nemzeti Színházban december elsején.

Az esemény kiemelt célja volt, hogy rávilágítson a fogyatékkal élők társadalmi integrációjának fontosságára, különös tekintettel azokra az értékekre, amelyeket ezen embertársaink képesek adni a többségi társadalom tagjainak megfelelő támogatás mellett.

2017-ben 28 szervezet nyerte el a díjat. A díjakat Czibere Károly az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkára, Juhász Zsófia az Amerikai Kereskedelmi Kamara kommunikációs vezetője, Sugár Karolina a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület és Vég Katalin a Salva Vita Alapítvány ügyvezető igazgatója adták át.

Az Accor-Pannonia Hotels Zrt. a megváltozott munkaképességű munkavállalók számát az előző pályázati ciklushoz képest jelentősen növelte, ezáltal is hirdetve a fogyatékkal élők esélyegyenlőségét. Az új kollégákkal való együttműködésben nagy szerepe van többek között az Accor Acadèmie Hungary által biztosított érzékenyítő tréningeknek is.

(Benei Péter)