Barátságosabb a Barátság

Barátság Gyógy- és Wellness Szálloda superiorA fejlesztés az egyetlen útja a gazdasági válságból való kitörésnek és most kell fejlesztenünk, hogy felkészülten várjuk a válság elmúlását, de az is igaz, hogy a válságban még jobban meg kell becsülni vendégeinket, ezért is vágtunk bele a felújításba – mondta Soós Sándor a hajdúszoboszlói Barátság Gyógy- és Wellness Szálloda superior tulajdonos igazgatója, abból az alkalomból, hogy befejeződtek a felújítások.

{module 221}

Az elmúlt 15 évben a szálloda managementje tudatos fejlesztésekkel a korábbi SZOT üdülőből napjainkra komplex szolgáltatásokkal rendelkező, a vendégek elvárásainak megfelelő szállodát alakított ki.

befejeződtek a felújításokEnnek a megkoronázása a mostani fejlesztés, melynek összege a pályázati támogatásokkal együtt 1,2 milliárd forintot tesz ki, amelyből 45% vissza nem térítendő támogatást az ÉAOP pályázaton nyertek.

A felújítás a szálloda minden szolgáltatási egységét érintette.

Valamennyi szállodai szoba felújítását, mely magában foglalta a szobai textíliák (függönyök, ágysálak, szőnyegek) és a bútorzat cseréjét, új szobai design kialakítását, a szobai ajtók cseréjét kártyás zárrendszerre. Egyidejűleg a szállodai szinteken festés, szőnyegpadló csere, a liftelőterekbe új szállodai bútorzat került. A mozgáskorlátozott vendégek igényeihez igazodva a földszinten 3 darab szobát is kialakítottak.
Megújult a szállodai televízió  rendszer, bővült a magyar és külföldi csatornák száma és valamennyi televízió hotel rendszerű lett.

Barátság Gyógy- és Wellness Szálloda superiorA leglátványosabb része a projektnek a szállodai hall felújítása volt. Ennek során a front office új helyre került, új lobby bárt építettek és a teljes hall, illetve az éttermek új burkolatot kaptak. Itt kapott még helyet egy gyermekjátszó is. A szálloda a jogszabályi előírásokhoz alkalmazkodva teljes körűen nemdohányzó lett, ehhez igazodva az új hallban szivarszoba is kialakításra került.

A fürdő-gyógyászati területet is érintette a felújítás. Itt az iszapkezelőt modernizálták, a fürdőterasz új burkolatot kapott és a strand térkövezése, illetve a külső zuhanyzók felújítása, valamint a gazdasági bejárat és az udvar burkolása is része volt a pályázatnak. A projekt keretében a szálloda 4 fő részére új munkahely teremtését vállalta, melyből 2 fő hátrányos helyzetű.

{module 221}