Befejezéshez közeledik a Hotel Kristály rekonstrukciója

Hotel Kristály, TataAz Új Magyarország Fejlesztési Terv Közép-Dunántúli Regionális Operatív programja keretében 189,8 millió forint Európai Uniós és hazai társfinanszírozású támogatás eredményes felhasználásával 2010 őszétől hatvan szobával és a 4 csillagos színvonalhoz méltó szolgáltatásokkal várja vendégeit a tatai Hotel Kristály. A házból régóta hiányzó wellness szolgáltatások – szauna világ, beltéri medencék – magas színvonalú kialakítása nem csupán az üzleti vendégek pihenését szolgálja, de a kikapcsolódni vágyó, Tatára látogató hazai és külföldi turisták igényeivel is találkozik.

Az épületszárnyak által körbeölelt, a történelmi miliőhöz illő elegáns pihenőkert nem csak a szálloda vendégeit szolgálja majd, de szabadtéri kiállítások, kamarakoncertek helyszíne is lehet a jövőben. A kert alá is benyúló mélygarázs a szálloda és az étterem vendégei autóinak elhelyezésére is elegendő kapacitással rendelkezik.

A hotel hosszú távon törekszik a zöld szálloda minősítés elnyerésére. Ennek jegyében a támogatás egy részét a szálloda hűtését, fűtését szolgáló talajszondák és a hozzá kapcsolódó hőcserélő rendszer kialakítására fordították, energiatakarékos készülékeket, világítótesteket, víztakarékos csapokat szereztek be, amely megoldások is egyedivé teszik a szállodát.

Magyarország legrégebb óta szállodaként működő műemlék épülete az elnyert támogatás segítségével és a Gasztro-Kristály Zrt. jelentős áldozatvállalásával az ország legszebb történelmi hangulatú hoteljei sorába lépve Tata város kulturális turisztikai imázsát is erősíti.