Csaló járja végig a magyar szállodákat

Egy magát doktornak kiadó csaló veri át sorozatban a magyar szállodákat: hosszú távra foglal maga és a lánya részére szobát, de a megjelenő negyvenes nő egy éjszakai tartózkodás és jelentős fogyasztás után mindenhonnan fizetés nélkül távozik. A hotelek a Szallas.hu közreműködésével szervezkednek ellene.

Október 30-án, szerdán kapott a Szallas.hu ügyfélszolgálata bejelentést arról, hogy az egyik hotelből fizetés nélkül távozott egy vendég. „Partnerünk kérésére megpróbáltunk utánanézni az illetőnek, és azt tapasztaltuk, hogy az elmúlt időszakban egy IP címről, de eltérő e-mail címekkel és fiktív adatokkal több mint 22 foglalást indított – mondta a Szallas.hu marketing menedzsere, Mészáros Judit. – Felvettük a szállodákkal a kapcsolatot, és eddig már 5 partnerünk jelezte, hogy náluk sem fizették ki a számlát.”

Mészáros Judit elmondta, hogy az illető minden esetben ugyanazt a stratégiát követte: magát doktornak kiadva hosszú távra, nagy értékben foglalt szállást. A hoteleknek előre jelezte, hogy az első éjszaka csak a lánya fog megjelenni a helyszínen, de a számlát majd ő rendezi. „Szállásfoglaláskor az esetek többségében nem kell előleget fizetni, és a szállásadók egy része jóhiszeműen a bejelentkezéskor sem kér kauciót” – mondta a portál szakembere. A csaló – egy átlagos kinézetű, 40 év körüli nő – ezt kihasználva jelent meg a hotelekben, fogyasztott, majd egy éjszaka után távozott. A szállodák csak akkor jöttek rá az átverésre, amikor az állítólagos szülő nem jelent meg a foglalás fennmaradó részére igényt tartva.

„Az eddig összegyűjtött adatok alapján jelentős mértékű a kár, volt olyan eset, ahol közel 100 000 forintos számla maradt kifizetetlen” – mondta Mészáros Judit. A Szallas.hu képviselője hozzátette, hogy partnereiket már közvetlen csatornákon értesítették, hogy az ilyen típusú foglalásokat különös elővigyázattal kezeljék, feljelentésre eddig még nem került sor.