Gazdára talál az Aranybika

Egy ismert helyi vállalkozó, Boros József vásárolhatja meg a debreceni Aranybika szálló emblematikus épületét a hitelező banktól – közölte a Turizmus Panoráma Bulletin.

Aranybika szálló, Debrecen

Boros József, a térség egyik legvagyonosabb vállalkozója a Turizmus Panoráma Bulletinnek megerősítette, hogy átvenné a debreceni Aranybikát a hitelező banktól. Borosé még a portál szerint egyébként a debreceni Semann Étterem, a Pálma Cukrászda, illetve a Hotel Óbester is.

Boros vételi szándékáról a Hajdú Bihari Napló írt először. A vállalkozó a Turizmus Panoráma Bulletinnek azt mondta, valóban érdeklődik a szálloda iránt, amelyet a hitelező banktól tervez megvásárolni. Részletes elképzeléseiről azonban a szerződés megkötéséig nem kívánt nyilatkozni. Cáfolta ugyanakkor azokat a sajtóhíreket, amelyek szerint a hotel egy részében lakások kialakítását tervezné, és hangsúlyozta „maximálisan csak szállodafejlesztésben gondolkodik”.

A turisztikai portál felidézte, hogy több sikertelen kísérlet után egy érvényes ajánlat érkezett a tavaly december 3-i határidőig a Grand Hotel Aranybikára, és két elővásárlásra jogosult is bejelentette vételi szándékát. Időközben a felszámolóbiztos, Buga Imre tájékoztatása szerint az egyik jogosult lemondott elővásárlási jogáról, a másik nem nyilatkozott, aminek alapján a felszámolóbiztos továbbra is bízik abban, hogy a szerződés január végére, február elejére megszülethet.

Figyelembe véve továbbá a 60 napos fizetési határidőt – megállapodás esetén -, a hotel tavaszra az új tulajdonoshoz kerülhet. Bár az ügyletben résztvevők személyéről Buga Imre nem adhatott tájékoztatást, azt az értesülést megerősítette, hogy a hotelt a hitelező bank vásárolja meg, amely azt a tervek szerint egy vállalkozónak adja majd tovább.

A Grand Hotel Aranybika tavalyi cégközlönyben megjelent nyilvános pályázatában nettó 1,316 milliárd forint vételárat jelöltek meg. A hotelt azután adnák el, hogy egy fél évig tartó sikertelen csődeljárást követően tulajdonosa, a Cívis Hotels ellen 2010 júniusában felszámolási eljárás indult. A patinás szállodát két éve még 2,1 milliárdért hirdették.

hvg