Hivatalosan is megnyílt az ibis Styles Budapest Airport Hotel a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren

2018. március 7-én ünnepélyes keretek között hivatalosan is megnyitotta kapuit az ibis Styles Budapest Airport Hotel. Magyarország első és egyetlen közvetlen terminál összeköttetéssel rendelkező repülőtéri szállodája a WING Zrt. fejlesztésében,a Budapest Airporttal együttműködve valósult meg. Az új szállodát a világ vezető utazási és életmód csoportjának, az AccorHotels-nek a kelet-európai stratégiai partnere, az Orbis Hotel Group üzemelteti.

A hazai turizmusban hiánypótló,a 2-es Terminállal közvetlen összeköttetésű ibis Styles Budapest Airport Hotel egyedi belsőépítészeti megoldásokat és speciális szolgáltatásokat nyújt vendégeinek. A 145 szobával, 135 fő egyidejű kiszolgálására képes étteremmel, borbárral, nyári terasszal, összesen 250 fős befogadóképességű konferenciatermekkel, a vendégek kikapcsolódását biztosító kényelmes terekkel, a hotelhez tartozó saját parkolóval és gyermeksarokkal várja az üzleti és szabadidős utazókat.

A turizmus hazánk gazdaságának egyik húzóágazatává vált az elmúlt években. Mára Budapest a régió egyik legkedveltebb városa. Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter a megnyitón elmondta: „Magyarország vonzó és biztonságos úti cél, ezt igazolja az a 14,9 millió vendégéjszaka, amelyet tavaly töltöttek a külföldről érkező vendégek itt. Eddig szűk keresztmetszet volt, hogy nem állt rendelkezésre a terminállal közvetlenül összekötött szálloda. Nagy büszkeség számunkra, hogy ebben partnerünk a világszerte 4300 hotelt üzemeltető AccorHotels.”

„Budapest egy kiemelkedően fontos piac a régióban és elkötelezettek vagyunk az AccorHotels szállodai márkáinak további fejlesztésében. Meggyőződésem, hogy Magyarország első közvetlen terminál kapcsolattal rendelkező szállodája az egyedi elhelyezkedésén túl az ibisStyles nemzetközi ismertségének és elismertségének, a márkára jellemző innovációnak és új szállodai élményeknek köszönhetően preferált hotel lesz az utazók körében és tovább fogja erősíteni Budapest imázsát” – fejtette ki Gilles Clavie, az Orbis Hotel Group elnök-vezérigazgatója.

Az ibis Styles Budapest Airport Hotel egy 3,2 milliárd forint értékű beruházás keretében a WING Zrt. fejlesztésében valósult meg. „A repülőtéri hotel megépítésével egy jelentős, hiánypótló fejlesztést valósítottunk meg Magyarország turizmusa szempontjából. A szálloda az ország fontos kapuja a külföldről érkezők számára, befolyásolja az első benyomásukat az országról, ezt figyelembe véve valósítottuk meg a beruházás minden elemét” – mondta NoahSteinberg, a WING Zrt. elnök-vezérigazgatója.„Magyar vállalatként a WING büszke arra, hogy ahogyan az általunk fejlesztett irodákkal és székházakkal munkahely teremtés szempontjából tudtunk jelentős értéket teremteni Magyarország számára, úgy a repülőtéri szállodával a turizmus tekintetében, ezáltal javítva hazánk versenyképességét” – tette hozzá.

A hotel közvetlen összeköttetéssel rendelkezik a 2. Terminállal, amely több száz repülőgépet fogad és indít, valamint utasok tízezreit szolgálja ki minden nap. Az ünnepélyes megnyitó alkalmából René Droese, a Budapest Airport Ingatlan és Cargo Üzletág igazgatója kihangsúlyozta: „Nagyon nagy öröm számunkra, hogy együtt dolgozhatunk az AccorHotels/Orbis és az ibis Styles Budapest Airport Hotel csapatával, hogy az utasainknak minőségi szolgáltatásokat kínáljunk. A dinamikus utasforgalmi növekedésnek köszönhetően a hotel egy régóta várt fejlesztés volt itt a repülőtéren és biztos vagyok benne, hogy a szálloda sikeres lesz, hiszen kiváló minőségű szolgáltatást nyújt mind az üzleti, mind a szabadidős utasok részére.”

Az ibis Styles Budapest Airport Hotel igazgatója, Palotai Csaba az első hónapok tapasztalatai közül kiemelte, hogy a vendégkör elsősorban nyugat-európai országokból (Franciaország, Németország, Nagy-Britannia, Olaszország, Spanyolország, Hollandia), valamint az Egyesült Államok vendégeiből tevődik össze, de jelentős a Magyarországról, Lengyelországból és Ukrajnából érkezők száma is. Az eddigi visszajelzések alapján a vendégek az elhelyezkedésen túl elsősorban a szolgáltatások minőségét és a személyzet attitűdjét kedvelik. A szobákon túl népszerűek a konferencia termek is, ahol különböző típusú rendezvényeknek biztosítottak már helyszínt, beleértve 80 fős gálavacsorát is. „A hotel speciális elhelyezkedésére való tekintettel 04:00-tól reggelit, 6:30-tól este 23:00 óráig pedig meleg ételt kínál a vendégeknek” – mondta Palotai Csaba. A lokációnak köszönhetően főként az átlagosnál rövidebb, egynapos tartózkodások és foglalások a jellemzőek, az úgynevezett „walk in”, azaz előzetes foglalás nélkül betérő vendégek száma az átlagosnál magasabb. Az általánosan tapasztalható egyéni és egy éjszakás tartózkodások mellett a hotel felkészült a váratlan helyzetek megoldására és nagyobb csoportok fogadására is: „előfordult már, hogy egy 140 fős, utazásukat megszakítani kénytelen társaság tért be szállodánkba, akiknek 40 percen belül meleg ételt szolgáltunk fel”– tette hozzá.

(Szabó Virág)