Személyi hírek 2010.07.05.

Felmentették az MT Zrt vezérigazgatói állásából Róna Ivánt, aki négy évig töltötte be ezt a posztot. A Magyar Fejlesztési Bank, mint az MT Zrt. állami vállalatának tulajdonosa új vezérigazgatónak Horváth Gergelyt nevezte ki. Az új 31 éves vezérigazgató a Danubius Hotels-hez tartozó Budapest Hiltonból került a vezérigazgatói székbe. Kiválóan beszél angolul, angol tagozaton végzett a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskolán, majd tanult az Egyesült Államokban is.

A Nemzeti Gazdasági Minisztérium felmentette az MT Zrt. vezetői közül Szűcs Balázs vezérigazgató helyettest, Újvári Ágnes hálózati igazgatót, Loványi Ágnes emberi erőforrás igazgatót, Bíró Gáspár külképviseleti irodavezetőt. Utódjukról még nem született döntés.

Felmentették az MT Zrt. igazgatóságának tagjait is, így megszűnt a tagsága Üsztöke Botond elnöknek, Karácsony Mihálynak, Flesch Tamásnak, Gonda Tibornak és Marosi Istvánnak. Az új tulajdonos közölte, hogy a jövőben nem lesz igazgatóság, az új vezérigazgató lesz az egyszemélyi felelős vezető.

Szintén felmentették a felügyelő bizottság tagjait is, Rusznák Imrét, Toldi Annamáriát és Beck Mártont.

Felmentették a Nemzeti Turisztikai Bizottság /NTB/ titkárát Faragó Hildát is.

***

Megvált a hajdúszoboszlói Hotel Silver csapatától Márkus Sándor, aki a Hotel Corvin Palace Superior szálloda igazgatója lett.
Ugyancsak távozott Molnár László, aki szintén a Corvin Palace Superior F&B managere lett.

***

A Hotel Silver új konferencia és rendezvény igazgatója a debreceni Hotel Lyciumból érkezett Durucskó Judit.

***

Új értékesítési vezetője van a zalakarosi MenDan Thermal Hotel & Aqualand szállodának Böde Flórián személyében.

***

Kinevezték a négycsillagos hódmezővásárhelyi Best Western Ginkgo Sas Hotel értékesítési vezetőjét Lénárt Dóra személyében.

***

Kaltenecker Árpád váltja a Boutique Hotel Zara igazgatói székében László Angélát, aki családi okok miatt rövidesen külföldre költözik.