Megújult a hévízi Hotel Europa Fit szálló

Hotel Europa Fit szálló, Hévíz

A hévízi hotel 500 millió forintos támogatással indította tavaly rekonstrukciós programját, amely 2022 végére fejeződik be. Az adatok azt mutatják, hogy ha egy szálloda minőségi felújításokat valósít meg, akkor több vendégéjszakát, magasabb költést és nagyobb bevételt hoz, és mindez hatással van az adott településre és a térségre is – fejtette ki Horváth Péter, a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. vezérigazgatója a Hotel Europa Fit 1,4 milliárd forintot meghaladó összegű fejlesztéseit bemutató rendezvényen.

Jelezte, hogy a jövő turizmusa adatokon alapul, ezért is hozták létre a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központot, ami alapján jelenleg Hévízen 681 szálláshely – 54 százalékuk szálloda – 4417 szobát tart fent 9764 férőhellyel. Az idei nyár a fürdővárosban is jól alakult, a tavalyihoz képest 23 százalékkal több vendéget és 27 százalékkal több vendégéjszakát regisztráltak. A vendégéjszakák 74 százalékát belföldiek töltötték el, a turisták közel fele 55 év alatti, 23 százalékuk budapesti és még közel ennyien voltak Pest megyeiek. A legtöbb külföldi turista német, cseh, szlovák, osztrák és lengyel volt az elmúlt három nyári hónapban – ismertette a vezérigazgató.

Hozzátette azt is, hogy óriási lendületet adhat a térségnek, hogy április óta újra állami tulajdonban van a Sármellék-zalavári repülőtér, ahol hamarosan elkezdődhetnek azok a fejlesztések, amelyek „soha nem látott szintugrást” eredményeznek. Sármellék lesz „a nyugat kapuja” közvetlen összeköttetésekkel, ami még több vendéget hozhat és csökkenhet a szezonalitás.

A szálloda újdonságait bemutató eseményen Horváth Ferenc, a Hotel Európa Fit vezérigazgatója úgy fogalmazott, a hotel folyamatos megújításába illeszkedően a Kisfaludy projekt segítségével felújították az apartmanszobákat, hat lakosztályt, megújult a wellnessrészleg és az uszoda, továbbá a szálloda fogadótere, valamint a szabadtéri medence körüli terület. Digitális fejlesztéseket valósítottak meg, „okosszobákat” alakítottak ki, ami még magasabb szintű élményt kínál a vendégeknek.

Tóth János, a szálloda igazgatóságának elnöke a tavaly kezdett beruházásokról azt mondta, hogy ezeknek a készültségi foka már meghaladja az 50 százalékot. A felújításokkal versenyképes „terméket” kínálnak majd, ami az erős nemzetközi versenyben is megállja a helyét.

Papp Gábor, Hévíz polgármestere úgy vélekedett, hogy a városban közös cél a minőségi turizmus fejlesztése, amelyet a kormányzat is számos forrásból segít.

MTI
fotó: Varga György / MTI

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .