Megújult a Kempinski

Az alig hathónapos tervezési szakasz után, tavaly novemberben kezdődött el a Kempinski Hotel Corvinus Budapest földszintjének felújítása és a terveknek megfelelően, 2013 március végén fejeződött be.

Megújult Hotel Kempinski

Az 1992-ben megnyitott szálloda mintegy 3.000 m2-es földszintje eddigi történetének legjelentősebb átépítésén esett át az elmúlt hónapokban. A Finta József, neves magyar építész által tervezett szálloda fontos mérföldkőnek számított a magyar idegenforgalomban megnyitása idején, amikor Budapest, mint turisztikai desztináció újra felkerült Európa térképére. A mostani átépítés célja az volt, hogy az épület olyan formában léphessen egy új korszakba, amelyben tökéletesen megfelel egy luxushotel vendég-elvárásainak a XXI. század elején.

“Megújult földszintünk tökéletesen megtestesíti a Kempinski filozófia négy alappillérét: esztétika, gasztronómia, kultúra és az élet szeretete.  Új éttermi koncepciónk eddig ismeretlen színt visz a budapesti kulináris kínálatba.” – mondta Emile Bootsma, a Kempinski Hotel Corvinus Budapest ügyvezető igazgatója. “Amíg a hall, a Living Room és a Blue Fox The Bar a kozmopolita Kempinski-eleganciát tükrözi, amelyben visszaköszönnek magyar kulturális vonatkozások is, addig az ÉS Bisztró helyi, kötetlen hangulatú étteremként mutatkozik be, nem nélkülözve azonban a Kempinski értékeket, pl. az új Kempinski reggeli-koncepciót. Büszkén mondhatom, hogy a szálloda földszintje ma már nem csak “hall és recepció”, hanem igazi életmód- és gasztronómiai központ, ahol csak az egyik funkció az, hogy a vendégek érkezéskor bejelentkeznek.”

Megújult Hotel Kempinski

A lélegzetelállító, 9 méter belmagasságú  hall, amely a hatalmas üvegtáblákon át rengeteg természetes fényt kap az Erzsébet tér felől, látványos átalakuláson ment keresztül. Az új dizájn felerősíti a terek nagyvonalúságát, egységes stílusban tartva a meglévő formákat és szinteket. Az utcáról belépve tekintetünk a főbejárattól a recepciós pultig siklik, a Living Roomon és az ÉS Bisztrón keresztül azonban átpillanthatunk a Fashion Streetre is.

A látogatót fogadó két impozáns oszlop az új burkolatnak köszönhetően fenséges, szoborszerű formát  öltött, amelyek sima felülete csillog a beáramló fényben.

Megújult Hotel Kempinski

A hall áttervezésének egyik fontos eleme az első emeleti bálterembe és bankett-termekbe vezető lépcső újragondolása volt. A szállodákban megszokott grandiózus lépcsőfeljárat modern interpretációja az első üdvözlő elem, amellyel szembe találja magát a vendég érkezéskor  – pompás lépcsősor, amely a hall bal oldalán ívesen vezet fel az emeletre és nem csak funkcionális szerepe van, hanem egyben igazi műalkotás. Elegáns barna indiai homokkőbe ágyazva hátulról megvilágított akril falnak támaszkodik. Dekoratív fémlemezekből álló, perforálással díszített ballusztrádja, amelynek mintázatát a Budapestre oly jellemző szecesszió ihlette, felkanyarog az első emeletre, majd onnan körbeölelve a hallt, pazar látványt nyújt a földszintre.

A  recepciót elegáns, bőrrel párnázott pultok alkotják, amelyek a tágas térben emberi méreteket öltenek. A recepció mögötti falfelületre tervezett absztrakt bronzrelief Budapestet ábrázolja, középen a kanyargó Dunával.

A Blue Fox The Bar ideális hely egy italra akár színházi előadás, akár vacsora előtt vagy után. A klasszikus, de egyúttal jellegzetesen kozmopolita bár, friss akcentusokat hoz mind stílusában, mind italválasztékában. A sötét diófából készült padlózat és asztalok a gazdag kárpitozású bútorzattal együtt intim klubhangulatot árasztanak, miközben tükrökkel díszített beugrók és oszlopok, valamint üvegfelületek játszanak a reflexiókkal a térben. A bárpult parapetje, amely kobaltkék színezésű, hálós mintázatú akrilból készült, hangulatában régi szódásüveget idéz, utalva Jedlik Ányos találmányára. A Blue Fox hamarosan saját Erzsébet-téri bejárattal és terasszal bővül.

A Living Room stílusának ihletője a századfordulós kávéházi hangulat, gazdag kávé- és teaválasztékkal, süteményekkel és rozé pezsgővel. Budapest új nappalija, mindenkié, aki szereti a várost. Oázis a vendégektől nyüzsgő földszint közepén, egy hely, ahol a látogatók nyugalomra lelnek.

Megújult Hotel Kempinski

A főbejárattól egyenesen haladva a központi átriumba süllyesztett Living Roomba érkezik a vendég. Egyik fő  látványelem az új süteményes pult, amely egy hátulról megvilágított színes üvegfelület elé került. A csábító desszertek látványa és a frissen készült rétes finom illata otthonosság érzetét kelti a vendégben. A kávézó nyugalma tökéletes kontrasztot jelent a hall teatralitásával szemben, itt a vendégek kényelmes szófákba vagy magas háttámlájú fotelekbe süppedhetnek, könyvet olvashatnak, vagy kedvük szerint gyönyörködhetnek a kandalló fényében.

Az ÉS, ahogy neve jelzi, olyan hely, ahol első  pillantásra össze nem illő dolgok is megférnek egymás mellett, de visszaköszönnek megszokott párosítások is. Egy kötetlen hangulatú vendéglő, amelynek dizájnját és koncepcióját a francia brasserie ihlette. Az ÉS tradicionális magyar és bécsi konyhát visz.

A sikeres vendéglőssel, Zsidai Roy-jal kötött partneri megállapodás garantálja, hogy az ő tapasztalatai segítségével hiteles és autentikus hely nyíljon a város szívében, olyan, amelyet a budapesti éttermi szcéna szívesen befogad.

A bisztró megjelenésében egy vidéki kúria konyháját, egy családias vendéglőt idéz. A fapadlózat rusztikus, egyszerű fehér csempék borítják a falakat, de a fém lámpabúrák már a hagyományos közép-európai kávéházi világítás modern megfelelői. Az üveges-tükrös elválasztó fal, valamint a dombormintás alumínium mennyezeti elemek ugyancsak a városias karakterre utalnak. Az éttermet úgy tervezték, hogy szükség szerint kisebb egységekre lehessen tagolni. Az ÉS üveghomlokzata előtti nyári terasz szoros kapcsolatot teremt a bisztró és a Fashion Street között, így még inkább bevonzva a járókelőket.

A butiksor megszüntetésével a két bejáratot korábban összekötő folyosó most saját jogán is külön egység a szállodán belül. Stílusos és sikkes lounge, ahol a vendégek elidőzhetnek vagy ahová találkozókat szervezhetnek. A nappali és esti hangulat teljesen eltér egymástól. Nappal a tetőn át besütő nap sugarai átriummá alakítják a folyosót, este a visszafogott fények varázslatosan intimmé változtatják.

Természetes földszínek uralkodnak itt: barna bőrszófák, meleg diófával burkolt oszlop- és mennyezeti panelek, bronzasztalok és steppelt Alcantara textilburkolat, amelyet a mennyezetbe rejtett világítás lágy surlófénnyel von be. Szőnyeg helyett mozaikmezők töltik ki az ülőgarnitúrák közti tereket a Promenade kanyarulatát követve.

A Kempinski Hotelst 1897-ben alapították  és a legrégebbi európai luxusszálloda-csoport. A több mint 110 évnyi tapasztalatnak köszönhetően, a szállodacsoport a vendégeknek kiváló minőséget és exkluzív, személyre szabott kiszolgálást biztosít szerte a világon. A Kempinski, amelyhez ma már 76 ötcsillagos szálloda tartozik 30 országban, a következő években folytatja terjeszkedését Európában, a Közel-Keleten, Afrikában és Ázsiában.