Négycsillagos szálloda Berettyóújfaluban

Ünnepélyes megnyitó ünnepség keretében letették Berettyóújfaluban a Morotva Hotel alapkövét. A közel 900 millió forint értékű beruházás az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. A tervezett hotel összesen 60 szobát és egy 120 fős konferenciatermet foglal magába a kiszolgáló egységekkel, helyiségekkel együtt.

Az épület pinceszintből, földszintből és 2 emeletből áll. A pincerészen kerül kialakításra az épület gazdasági zónája gépészeti helyiségekkel, a kiszolgáló személyzet szociális elhelyezésére. A földszinti részen található az épület fogadócsarnoka, melyből egyik irányban étterem és 200 adagos konyhaüzem, másik irányban bár, biliárd terem, irodák, szépségszalon, gyermekfelügyelet, valamint 120 fős konferenciaterem mellett, 4 db 30 fős szekciótermi kapacitás kerül kialakításra. A szobaegységek az emeleteken kapnak elhelyezését, illetve szálloda rendelkezik 4 db lakosztállyal, melyben a lakóterület és a háló építészetileg elválasztott.

A szállodában 2 db akadálymentesített szobát is kialakítanak, illetve az egész létesítményben elektronikus ügyviteli rendszer (chipkártyás) szolgálja majd a vendégek kényelmét. A szálloda közvetlenül 25 fő részére nyújt munkalehetőséget, a közvetett munkahelyteremtő hatása viszont ennél jóval nagyobb jelentőségű.