MÁV: targoncával lopják az utaskísérők a szendvicseket

Az Utasellátó vezetője szerint maffiává szerveződtek a beosztottak. Maffiává szerveződtek a nyugdíj előtt álló utaskísérők, targoncával lopják ki nagy tételben az utasoktól ellopott szendvicseket – lényegében ezzel vádolja beosztottait Mészáros András, a MÁV Utasellátó vezetője – írta a blikk.hu. A vezető feljelentést tett a józsefvárosi rendőrkapitányság bűnügyi osztályán.

„A háló- és fekvőkocsikon utazó utasoknak különböző szintű ellátás jár, amely étel-ital felszolgálását is magában foglalja. Tudomásomra jutott, hogy az ellátmány egy részét nem osztják ki, és a fel nem használt árut az út végén eltulajdonítják” – írta feljelentésében Mészáros. Az utasellátó vezetője szerint „az utóbbi időkben ezeknek a termékeknek az eltulajdonítása szervezett kereteket kezdett ölteni, az út végén egyes dolgozók a fel nem használt árut targoncával vitetik a Budapest-Keleti pályaudvar melletti Kerepesi úti parkolóba, ahonnan saját gépkocsijukkal szállítják el. Az eltulajdonított áruk értéke elérheti a bűncselekmény értékhatárt is” – zárta feljelentését az éber vasutas.

Mészáros megpróbálta posztos rendőrök segítségével leleplezni a szendvicsmaffiát, de nem járt sikerrel. Az utasok szeme láttára pakoltatta ki két rendőrrel az egyik utaskísérő táskáját, szendvics után kutatva, ám sonkás zsemlék nem kerültek elő. Nevük elhallgatását kérő vasutasok azt mondták, hogy a főnökök koncepciós pereket gyártanak. A MÁV sajtóosztálya válaszlevelében nem tagadta a dolgozók elleni akciókat, sőt tudatták, valamennyi dolgozót ellenőrizni fognak. „A MÁV-Start Zrt. Utasellátó központjának vezetője nem tett rendőrségi feljelentést sem szervezett bűnözés, sem pedig szendvicsek eltulajdonítása miatt. Két volt munkavállaló ellen folyik jelenleg rendőrségi eljárás csalás gyanúja miatt” – állították annak ellenére, hogy a rendőrség megerősítette: tudnak a feljelentésről.

MTI