Nemzetközi botrány

Az alábbi, Népszavában megjelent cikket azért adjuk közre, hogy a szokatlan hirdetés is lehet vendégcsalogató! Először meglepő lesz, de a végére egyértelműen kiderül, hogy így is lehet vendéget toborozni.

 

{module 221}

Konzuli parancsra bezárhatják a salgóbányai Medves Hangulatszállót! A konzul azt remélte, hogy a Medves Hangulatszállóban valami egész másban lesz része, hogy tényleg egyedi hangulatot talál, mint ahogyan azt a honlapon talált ajánlatok tükrözték.

Július első hétvégéjén a salgóbányai Medves Hangulatszálló vendége volt Karig nagytiszteletű konzulja, – aki nem mellesleg a miniszterelnök unokaöccse – és haragosan a szállodai személyzet szemére vetette, hogy nincsenek Karig-beli tájételeik. Azt remélte, hogy a Medves Hangulatszállóban valami egész másban lesz része, hogy tényleg egyedi hangulatot talál, mint ahogyan azt a honlapon talált ajánlatok tükrözték.

Azzal távozott, hogy a Medvesre uszítja a Nemzetközi Diplomáciai Ügyek Bíróságát, amiért nincs náluk semmi egyediség, semmi nemzetközi hangulat. A szálloda munkatársai mindent megtettek, de döntésén már nem tudtak változtatni. Kijelentését nyomatékosítván azonnal felhívta a Külügyminisztériumot, és felháborodottan követelte a szálloda azonnali bezárását.

Karig konzuljának látogatása során kipattant felháborodás végigsöpört a magyar diplomáciai rendszer nagy részén. A konzul úr sajtótájékoztatót is tartott a nemzetközi média előtt, amit a CNN kiemelt hírként közölt. A következő elmarasztaló nyilatkozatot tette: „Azt hiszem, országom nevében kijelenthetem: A Medves Hangulatszálló kínálata mélységesen felháborító a nemzeti ételek, és programok hiánya miatt. A külügyminiszter úrral folytatott telefonos tanácskozás eredményeképp nemzetem, és az uralkodó nevében kidolgoztam egy követeléscsomagot, ami teljesítése esetén kész vagyok elállni attól, hogy a Medves Hangulatszállót bezárják.”- mondta az ország konzulja. Lapunk megkereste ezzel kapcsolatban a Külügyminisztériumot, de lapzártánkig választ nem kapott.

Az ENSZ Idegenforgalmi Világszervezetének (UNWTO) informális megbeszélésén 07.15-én megvitatásra kerül, hogy egy konzuli követelésre be lehet-e zárni a szállodát. Végül Karig konzulja, az Idegenforgalmi Világszervezet (UNWTO) és a Külügyminisztérium egy olyan javaslatrendszert dolgozott ki, amely felment bennünket abbéli hanyagságunk alól, hogy nem tálaltunk fel roz mubowakh-ot, és egy hosszútávú, rövid időn belül elinduló projekt megoldására ösztönöz. 

A nemzetközi bíróság egy egyedi szolgáltatáscsomag kialakítására kötelezte a szállodát, s mindaddig, amíg ez nincs kész, feltételesen a szállodát bezárhatják… A Medves Hangulatszálló lelkes csapata az akcióterv megvalósításának érdekében vállalta, hogy 8 nap alatt egyedi, nemzetközi élményt biztosít a hotel vendégei számára pár órányi, és néhány tízezernyi forint ellenében, továbbá kóstolót nyújt 8 ország kultúrájába, és ételeinek ízeibe. A szálloda mindent megtesz azért, hogy nemzetközi diplomáciai bonyodalmat és a szálloda bezárását elkerülje…

További információt a programcsomagról itt talál: http://medves.hu/8-nap-alatt-a-fold-korul… és itt minden kiderül

{module 221}