Nyári jégkorszak Zalakaroson

2012. július 5-én nyári jégpályát avattak Zalakaros legnagyobb családbarát szállodájában, a Hotel Karos Spa-ban. A rendezvényt Katus Attila, Zalakaros egészségturisztikai nagykövete nyitotta meg, aki előszeretettel próbálta ki az új, szállodai lehetőséget, mondhatni; könnyedén vette az „akadályt”.

 

{module 221}

A Summerice fantázianévvel ellátott nyári jégpálya egy amerikai találmány, amit eredetileg sportcélra fejlesztettek ki és a mai napig folyamatosan tesztelnek, fejlesztenek. A profi műkorcsolyázók és jégkorongozók mellett azonban kiváló sportolási és kikapcsolódási lehetőséget nyújt a nagyközönség számára, kicsik és nagyok egyaránt élvezhetik a korizást rajta, hiszen a minden évszakban korcsolyázható jégpálya a speciális dovetail kapocsrendszernek köszönhetően felejthetetlen élményt nyújt számukra is – nyilatkozta Németh Olivér, a Summerice értékesítési vezetője.

Jelenleg Magyarországon a zalakarosi Karos Spa-ban felállított pálya a 3. summerice, amit a szálloda plusz szolgáltatásként, ingyenesen biztosít a vendégeinek a forró nyári melegben a téli sportok élményét varázsolva a szállodába. A szálloda vezérigazgatója; Üsztöke Botond a kezdeti tapasztalatokról pozitívan számolt be. A nyári jégpálya beváltotta a hozzáfűzött reményeket, minden korosztály előszeretettel próbálta és használta a nyári jeget már az első napoktól, a korcsolyázós kedv azóta sem csökken. Sokszor jól is esik, hogy a megszokott csobbanós – evős – alvós nyaralás mellett egy kis aktivitást is bele tudnak csempészni a nyaralás napjaiba, még több élménnyel gazdagítva azt.

A pálya megnyitó rendezvényére meghívást kapott két válogatott jégkorongozó is; a francia Briancon csapatban játszó Szélig Viktor és a SAPA Fehérvár AV19 csapatot erősítő Tokaji Viktor is, akik a nyári alapozó időszak alatt szívesen vállalták az eddig még általuk sem kipróbált négy évszakos pályának felavatását. Az első percekben az általuk furcsának megítélt felület azonban a játék hevén mit sem változtatott. A meghívott zalaegerszegi gyerek hokicsapat 10 tagja 2 csapatra oszlott és 1-1 válogatott játékossal kiegészítve hatalmas csatát vívott.

A legnagyobb élmény az volt, hogy a gyerekekkel játszhattunk. Hihetetlen jó látni a kitartásukat, az akaraterejüket és a sporthoz való hozzáállásukat – mondta Szélig Viktor, akinek a szintén korongozó Marcell fiát szinte le kellett könyörögni a pályáról a déli melegben. A pályán a mozgásban nem volt különbség, a tapadás és a csúszás azonban teljesen más először, de könnyen megszokható, új élménnyel gazdagodtam – hangzott el Tokaji Viktor szájából.

{module 221}