Patinás múlt, és jelenkori elegancia

Patinás múlt, és jelenkori eleganciaVeszprém egyetlen háromcsillagos szállodája, a Gizella Hotel*** és Étterem ott áll, ahol a város történelmi központja és természeti szépségeinek legmegkapóbb csodái, a vár tövében található Séd patak és a Benedek hegy találkoznak. A több mint 200 éves épületben a múlttól örökölt patinás miliő ötvöződik korunk természetes eleganciájával.

{module 221}

Az eredetileg XVIII. századi, barokk stílusú műemléképület mintha csak a veszprémi jelképeket gyűjtené maga köré. Egyik oldalon a Viadukt két ívére, a másikon pedig a falak mentén csörgedező patakra és a kerítésen túl magasodó hegyre látni. A szálloda mellett ostromlépcső vezet fel a vár ódon, hangulatos utcáihoz, ahonnan gyönyörű panoráma tárul elénk.

A szállodát tulajdonosai 2002-ben nyitották. A pusztulásra ítélt, ódon falak feltámasztásához a Regionális Fejlesztés Operatív Program nyújtott pályázati támogatást. A beruházásnak köszönhetően a már sokat megélt épület új szerepet kapott. 22 modernül berendezett szobával és egyedi hangulatot árasztó, 3 részből álló boltíves étteremmel nyitotta meg kapuit az ide látogatók előtt. A szálloda teljes területe akadálymentesített, így a kerekes székkel érkező vendégek nem csupán a számukra kialakított lakosztályt, de az éttermet is probléma mentesen tudják megközelíteni. A 70 fős étterem mellett a páratlan hangulatú terasz nyújt kellemes helyszínt a gasztronómiai élményekre vágyóknak.

2006-ban ismét pályázati támogatással a létesítmény egy gyönyörű, körpanorámás, légkondicionált, modern technikával felszerelt 150 fős rendezvényteremmel és parkolóval bővült.

Tudva azt, hogy az előrelépés lehetősége mindig a fejlesztésben rejlik, a tulajdonosok ebben az évben ismét beruházásba kezdtek. A bővítés most a szállodai szobákat érinti. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretén belül a KDOP-2009.2.1.2/B-09-2009-0006 számon elnyert pályázat segítségével új szolgáltatásokkal és 6db új szobával újul meg.

{module 221}