Ünnepel az ország legnagyobb szállodája

Ünnepel az ország legnagyobb szállodája

2015-ben újabb budapesti szálloda ír történelmet centenáriumával, ezúttal a város legnagyobbja. A Best Western Hotel Hungaria idén különleges hármas kerek évfordulót ünnepel: 100 éve, 1915-ben rakták le az Imperial Szálloda alapkövét, mely a mai épületegyüttes legrégebbi része, 50 éve nyitotta meg kapuit a Szabadság Szálloda és 30 évvel ezelőtt Grand Hotel Hungaria-ként született újjá egy teljes körű átépítés és bővítés után.

Ünnepel az ország legnagyobb szállodája

Egy kis történelem

Az 1889-ben felépült elegáns Central Hotel (Központi Szálló) és az akkor már működő Debrecen Szálló közti telken nyitották meg az Imperial Szállót. Később közös üzemeltetés miatt egy összekötő folyosót nyitottak a Centrál és az Imperiál szálloda között. A kapcsolat 1935-ben a két szálloda különválásakor megszűnt.

A II. világháború idején a Központi Szálló teljesen leégett, a szomszédos Imperial pedig német hadikórházként üzemelt, mígnem 1965-ben, az államosítás után Szabadság Szálló néven állították helyre. A valamikori három szálloda helyén végül ’85-ben megnyitották az ország legnagyobb befogadóképességű szállodáját, melyet Grand Hotel Hungaria névre kereszteltek.

A szálloda 528 szobájából a kisebb méretű szobák egybenyitásával 499 komfortosabb szobát alakítottak ki a vendégek igényeinek és a kor kihívásainak megfelelően.

A szálloda Night Clubja, a Phönix, a Budapest éjszakai életének egyik jelentős helyszínévé vált. A Bár első itallapja szerint (1985-ben) egy Coca-cola 30 Ft-ba, egy Unicum 60 Ft-ba került.

A méret a lényeg!

Ma már a Danubius Szálloda és Gyógyüdülő Rt tulajdonában lévő szálloda 1991-ben kapta jelenlegi nevét, amikor a világ legnagyobb szállodaláncának elismert tagjává vált. A szállodaóriás az elmúlt 30 esztendőben mintegy 6 millió vendégéjszakát regisztrált! A Best Western Hotel Hungaria-t olyan hírességek választották szálláshelyül, mint Bruce Springsteen, Mike Oldfield és Brad Pitt.

A szálloda modern eszközökkel felszerelt, összenyitható rendezvénytermei 500 fő befogadására és gyakorlatilag bármilyen rendezvény megtartására alkalmasak, míg különtermei ideális helyszínként szolgálnak kisebb létszámú események lebonyolításához. A szálloda ma a konferenciaturizmus egyik fellegvára.

A hangulatos Fiaker Söröző és Étterem házias ízekkel, az elegáns Beatrix Étterem magyar és nemzetközi különlegességekkel, gyertyafénnyel és élőzenével, míg a Lobby Bár házi készítésű cukrászati termékekkel, kávékülönlegességekkel, alkoholos és alkoholmentes italokkal biztosít tökéletes helyszínt a kikapcsolódáshoz. www.danubiushotels.hu