Az ágy villamosa

Controversy Tram and Train InnAzok számára, akik unják már az átlagos hotelek monoton egyhangúságát, különleges élményt kínál a régi német és holland villamoskocsikból, és más járművekből kialakított szálló. Az unikum számba menő szálláslehetőséget a Lakáskultúra mutatta be. Láttunk már példát arra, hogy már működésképtelen, de nagy méretű járművekből lakóépület vagy szálloda lett. A legextrémebb példák sorába illeszthető a szintén hollandiai Hoogwoudban található Controversy Tram and Train Inn is.

A tulajdonosok és üzemeltetők, Frank és Irma Appel nem csupán a vagonokat hasznosították újra farmjukon ötletes átalakítással, de a berendezés is túlnyomórészt új életre kelt tárgyakból áll össze: van itt többek közt csónakból készült ágy, gumiabroncsból és felniből varázsolt mosdó, meg közlekedési táblából készült asztal is, de a kertben díszként repülőt, traktort és kamiondarabokat is találni.

2 személy reggelivel együtt 250 euróért szállhat meg a jacuzzival is felszerelt különös helyen, a második és harmadik éjszakáért azonban már csak 50, illetve 40 eurót kérnek, ráadásul a pusztán nézelődni vágyó érdeklődőket is szívesen látják.