Megnyílt az első Sofitel Legend Kínában

A Sofitel Legend People’s Grand Hotel Xian megnyitásával immáron 19 szállodát üzemeltet a Sofitel Kínában. A Sofitel Legend hotelek egyedülállóak a Sofitel márkán belül, többnyire több száz éves ikonikus épületekben várják a vendégeket.

Megnyílt az első Sofitel Legend Kínában

A Sofitel Legend People’s Grand Hotel Xian  eredetileg Állami Vendégházként indult 1953-ban. Hong Qing vezető építész hatalmas parkot tervezett a szállodához, mely korábban egy birodalmi palota része volt. A megújult hotel a francia elegancia és kényelem jegyében várja a vendégeket privát egészségklubbal, uszodákkal és wellness részleggel, autentikus olasz étteremmel és privát múzeummal. A hotel a Renmin tér része, ami egy hatalmas hotelkomplexum (valamennyi hotelt az Accor üzemelteti) egy 40 000 m2 méretű tervezett parkon belül. A Ming-dinasztiában épült városfalakon belül a történelmi Hszian belvárosában található hotel 15 perc sétára van a világ első múzeumától, a Sztélék Erdejétől.

Hszian Kína egyik legősibb városa és 13 dinasztián keresztül fővárosa. Ma vibráló oktatási, technológiai és turisztikai központ. Nyitása óta a People’s Grand Hotel Xian különleges szerepet töltött be Hszian életében: itt szálltak meg a városba látogató kínai vezetők és külföldi államférfiak. A vendégkönyvben olyan történelmi személyiségek aláírásai szerepelnek, mint Francois Mitterrand, Henry Kissinger és számos ázsiai és európai királyi családtag.