Mrs. Istvan Kocsis szállodája

Hotel Bili KamenFotóval is illusztrálta legfrissebb bejegyzését az atlatszo.hu. A beszámoló szerint megtalálták a horvátországi tengerparton azt a szállodát, ami miatt az ügyészség Kocsis Istvánt, az MVM volt vezérét bűnszervezetben elkövetett hűtlen kezeléssel gyanúsítja. A pénz után még nyomoznak, a hotel viszont máris ramaty állapotba került.

{module 221}

A horvátországi szállodát, amelyért négy éve mintegy egymilliárd forintnak megfelelő eurót fizetett ki a Magyar Villamos Művek egy offshore cégnek, egy olvasó kereste fel. A vodicei Hotel Bili Kamen bejáratán MVM-logót talált, az épületegyüttes viszont zárva van, elhagyatott és lepusztult állapotba került – írta meg az atlatszo.hu.

“A tenger felőli oldalon levő közösségi helyiségekben látható maradék bútorok totálisan össze vannak törve, hasonlóan a sétány melletti, a hotelhez tartozó parkrészben található kőasztalokhoz és kőpadokhoz. Az említett helyiségekben és fedett lépcsőrészekben többéves szemét látható. A három teniszpálya teljesen elhanyagolt, gazos, szemetes, mint a hotelhez tartozó összes ingatlanrész is. Az Ön cikkében látható állapotokhoz képest az épület külsőleg is teljesen lepusztult. A bejárati ajtón az MVM emblémája díszeleg” – olvasható a beszámolóban, ahol a leírtakat fényképpel is illusztrálták.

A szállodaügyletről az Index írt nagy részletességgel 2009-ben, az azóta az atlatszo.hu-t létrehozó Bodoky Tamás akkor arra jutott, hogy az MVM 2008-ban 4,3 millió eurónyi kölcsönt (ez az akkori árfolyamon számolva több mint egymilliárd forintot jelentett) adott a turizmussal foglalkozó horvátországi leányvállalatának, “az MVM Csoport munkavállalói színvonalas üdültetésének finanszírozása céljából”. A kölcsönt 25 évre adta, melynek nagy részét azonban a horvát cég több tranzakciós lépcsőt mászva végül a vodicei Hotel Bili Kamen nevű szálloda haszonbérletére költötte. Bodoky a brit cégnyilvántartásból letölthető nyilvános cégdokumentumokból megtudta, hogy a hotel tulajdonosa „Mrs. Istvan Kocsis”.

Az atlatszo.hu az üggyel kapcsolatban most megjegyzi, mivel a hotelről egyértelműen kiderült, hogy töredékét sem éri a kifizetett árnak, „ez volt az egyik olyan ügylet, ami miatt az ügyészség most bűnszervezetben elkövetett hűtlen kezeléssel vádolja Kocsis Istvánt, az MVM akkori vezérigazgatóját, és társait”. Az MVM 2009-ben birtokba vette ugyan a tengerparti hotelt, ám mint a képek is bizonyítják, semmire sem használják.

hvg.hu
fotó: atlatszo.hu

{module 221}