2021 januárjában az utasforgalom stagnált, az áruszállítás növekedett

Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren az utasforgalom januárban stagnált a múlt év utolsó hónapjaihoz képest, ugyanakkor az áruforgalom tovább emelkedett – közölte a Budapest Airport szerdán az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2021 első hónapjában 66 148 utast kezelt, ez 94,3 százalékos visszaesés az előző év azonos, még a koronavírus-járvány európai megjelenését megelőző időszakhoz képest.

A közleményben kiemelték, hogy az egyes európai országok által decemberben és januárban bevezetett szigorítások és lezárások tovább csökkentették az utasforgalmat Európában.

Szemben az utasforgalommal, a Budapest Airport cargo forgalma – a rekordot döntő 2020-as év végi forgalom után – tovább szárnyal, a kezelt áru mennyisége elérte az 12 516 tonnát, ami 15,7 százalékos növekedés a 2020. januári időszakhoz képest – írják a közleményben.

A közlemény szerint a légiáru-kezelő komplexum második fázisának előkészítése már az idén kezdetét veszi, emellett a vállalat tovább dolgozik a Budapest Airport regionális jelentőségének erősítésén is, a BUD cargo nagy erőkkel dolgozik azon, hogy megvalósuljon a Magyarország és Kína közötti légi selyemút.

MTI

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .