Az Alföld Szíve

Közgyűlést tartott a Megyeházán az Alföld Szíve Térségi Turisztikai Egyesület, melyen több előremutató döntés is született Jász-Nagykun-Szolnok megye turisztikai versenyképességének erősítése érdekében. A közgyűlés zárásaként együttműködési megállapodást írt alá Fejér Andor, az egyesület elnöke három helyi turisztikai szervezettel.

 

{module 221}

A 2011. július 1-jén megalakult Alföld Szíve Térségi Turisztikai Egyesület első soros közgyűlését tartotta. A helyi önkormányzatok, civil szervezetek és egy magánszemély által létrehozott egyesület célja a megye turizmusfejlesztésének erősítése. A közgyűlés – többek között – tagbővítésről is döntött, továbbá elfogadta az egyesület térségi desztinációs menedzsment feladataira vonatkozó pályázati koncepcióját. A 13 taggal alakult egyesület közgyűlése jóváhagyta Kétpó Község Önkormányzata csatlakozási szándékát, illetve a jövőben további tagok belépése is várható. 

Az egyesület pályázati koncepcióját Hering Krisztina, a Tiszainform Idegenforgalmi Szolgálat igazgatója ismertette a résztvevőkkel. Számos előremutató döntés született a közgyűlésen Jász-Nagykun-Szolnok megye turisztikai versenyképességének erősítése érdekében, melynek egyenes következménye az együttműködési megállapodás aláírása a helyi turisztikai egyesületekkel – mondta Fejér Andor, az Alföld Szíve Térségi Turisztikai Egyesület elnöke, országgyűlési képviselő.

A térségi egyesület a következő szervezetekkel írt alá megállapodást: 
Szolnok és Térsége Turizmusáért Egyesület • Jászok Földjén Turisztikai Egyesület• Tiszazugi Turizmus Szövetség. 

Az együttműködés célja: Jász-Nagykun-Szolnok megye – Tisza-tavi térségen kívüli – területén a turizmus fejlesztése, versenyképességének növelése, a látogatók megelégedettségének, illetve a desztinációhoz köthető információkkal való ellátásának javítása, a turizmusban tevékenykedő vállalkozások segítése a piacra jutásban és az ott történő érvényesülésben, továbbá a térségi turisztikai desztináció menedzsment rendszer fejlesztése.

{module 221}