BTSZK új vezetés, új tervek

Sajtóreggeli keretében mutatta be új szervezeti felépítését és új munkatársait Molnár József az eddig BTH-nak nevezett, de januártól átkeresztelt BTSZK (Budapesti Turisztikai Szolgáltató Központ) ügyvezető igazgatója. A jövőben a marketing és kommunikációs divíziót Bódis Gábor, a turisztikai szolgáltatások divízióját Csizmadia Kristóf és a gazdasági igazgatóságot Szávity Krisztina vezeti.

Az új vezetők ezt megelőzően valamennyien a turizmusban dolgoztak, az sem titok, hogy Csizmadia Kristóf az ismert borszakértő és főiskolai tanár Csizmadia András fia.
A cég ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a BTH átvilágítása megtörtént, az eredményről a közeljövőben számolnak be, de az biztos, hogy az átvilágítás feltárta azokat a pontokat, ahol a jövőben költséghatékonyabban lehet és kell dolgozni.

Erre nagy szükség is lesz, mert a fővárosi közgyűléssel megkötött szolgáltatói szerződés alapján a tavalyi 400 millió forintos támogatás helyett idén mindössze 200 millió forintot kapnak. ahhoz, hogy a közel 1,1 milliárd forintra tervezett gazdálkodásukat gond nélkül végrehajtsák, mintegy 900 millió forint saját bevételre van szükség.
A saját bevétel két fő forrása a Budapest Kártya, valamint az eseti rendezvények jelentik (például: Karácsonyi Vásár).

Szeretnék elérni, hogy a Budapest Kártya a kedvezményes cafeteria rendszeren belül is adható legyen.

Stratégiájuk alapvető kérdése az MT Zrt.-vel való együttműködés. Molnár József úgy ítéli meg, hogy a BTSZK elsődleges feladata a már Budapesten lévő vendégek informálása, programok biztosítása, míg az MT Zrt.-nek első sorban ide kell csalogatnia a turistákat. Természetesen merev határ nem vonható, ezért nagyon lényeges a hosszú távú együttgondolkodás és működés.

Az új vezetés határozott célja, hogy a budapesti idegenforgalom megkerülhetetlen szervezete legyen és a budapesti idegenforgalom érdekében egységesen lépjen fel a különböző szolgáltatóknál, mint például BKV, parkírozó társaságok, stb. Ehhez a koncepcióhoz tartozik az is, hogy szeretnék elérni azt, hogy a budapesti kerületeknek egységes turisztikai elképzelésük legyen, valamint egységes legyen az ifa is.

Ennek az évnek a terveihez tartozik a két új Tourinform iroda nyitása, amelyek közül az egyiket a Budai Várban, a másikat a Műjégpálya épületében szeretnék megnyitni.