Olvasói levél

A december 20-i GSzT-ben megjelent vezércikkemre az alábbi levél érkezett Háber Tamástól a Magyar Vendéglátók Ipartestületének volt elnökétől, amelyet változtatás nélkül közreadok.

KEDVES PÉTER!

Nem értek egyet a gondolataiddal, a leköszönő beszédemben is foglalkoztam ezzel a kérdéssel: „A vasárnapi nyitva tartást minden – a vendéglátást kivéve – kereskedelmi, és más tevékenységet folytató vállalkozás esetében be kell szüntetni!

Ezzel az intézkedéssel vissza lehetne hozni a forgalmat a külföldi tulajdonban lévő, „multi” vállalkozásoktól a magyar tulajdonban lévő mikro- és kisvállalkozások részére, ezáltal megnövekedne a hétközi forgalom!

Az eddigi tapasztalatok azt bizonyítják, hogy amikor zárva vannak a bevásárlóközpontok, akkor növekszik a forgalom a vendéglátásban!”

Egyébként nem szűnnek meg munkahelyek, csak hétvége helyett a hétközben megnövekedő forgalomban lesznek foglalkoztatva. Ez így van a fejlett nyugati országokban is.

Fontos szempont még hogy a nagy külföldi tulajdonban lévő üzletek kiviszik a pénzt az országból, a kicsik pedig itt tartják.

A szabad kereskedelem mögött is kell lenni kereskedelempolitikának, mely biztosítja az ellátást, és egyben a pihenést is.

Bocsi, de a gyakorlat nem téged igazol, de ha a „multik” érdekében akarsz beszélni, akkor megértelek.

Boldog, Egészségben Gazdag Új Esztendőt Kívánok!

Üdvözlettel: Háber Tamás